Evenimentul anului în sportul gălăţean | Finala este un cadou făcut Galaţiului - antrenorul echipei de FUTSAL

Evenimentul anului în sportul gălăţean | Finala este un cadou făcut Galaţiului - antrenorul echipei de FUTSAL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de futsal United Galați este pentru al doilea sezon la rând în finala Ligii I, urmând să se dueleze pentru titlul de campioană cu rivala Informatica Timişoara. Primele două meciuri ale finalei vor avea loc la Galaţi, luni şi marţi, în Sala Sporturilor „Dunărea”, de la ora 18,30, în ambele zile.

Antrenorul Vitor Hugo Costa, care a preluat echipa gălăţeană în ultima parte a sezonului regulat, are astfel ocazia de a deveni campion al României şi ca tehnician, după ce reuşise această performanţă ca jucător, la City’us Tg. Mureş. Antrenorul portughez consideră calificarea în finală un cadou făcut gălăţenilor, pe care îi aşteaptă să umple tribuna la meciurile din ultimul act al campionatului şi împreună să se reuşească marele triumf, primul titlu naţional din istoria echipei United. „Un prim vis, cel de a ajunge în finală, s-a împlinit, acum ne gândim la următorul, câştigarea finalei. Noi am făcut un cadou oraşului prin calificarea în finală şi acum vrem să mai facem încă unul, să fim campioni. Suntem convinşi că şi oraşul ne va fi alături, avem mare nevoie de susţinere. Avem primele două meciuri acasă şi ar fi minunat să începem cu două victorii”, a declarat Vitor Hugo Costa.

United a obţinut calificarea dramatic, în ultimul meci din grupa semifinală. Formaţia din Galaţi avea nevoie de cel puţin un egal în deplasarea cu contracandidata din Odorheiu Secuiesc, pe care l-a obţinut, scor 3-3, după o a doua repriză extrem de tensionată, în care United a egalat în primul minut de după pauză şi apoi s-a rezistat aproape o repriză întreagă cu acest scor. Antrenorul echipei gălăţene a spus că o posibilă explicaţie a faptului că nu s-a rezolvat problema intrării în finală mai devreme şi au fost emoţii până în ultima clipă o reprezintă absenţele din echipă la jocurile precedente, din cauza accidentărilor şi a suspendărilor de pe urma eliminărilor.

După tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, cu accidentări, suspendări din cauza eliminărilor, am arătat că am fost mai buni şi meritam finala. A fost o grupă foarte grea, s-a jucat până la ultimul meci. Cu atât mai greu ne-a fost, cu cât s-a jucat decisivul în sala din Odorheiu Secuiesc, unde ştie toată lumea că este cel mai dificil pentru echipele oaspete din cauza atmosferei pe care o face publicul de acolo, plus că au echipă foarte bună. Nu am jucat la egal, ci să câştigăm, dar iată că s-a terminat 3-3, bine pentru noi. A fost un meci superb, pentru care s-a muncit foarte mult, inclusiv la antrenamentele din săptămâna premergătoare şi nu numai. Sunt foarte mândru de băieţi, pentru că au luptat admirabil, mai ales că începusem nefavorabil, cu 2-0 pentru Odorhei şi am revenit”, a adăugat Vitor Hugo Costa.

Finala dintre United Galaţi şi Informatica Timişoara se joacă după sistemul „trei victorii din maximum cinci partide”. Primele două meciuri sunt la Galaţi, apoi finala se mută pentru două jocuri la Timişoara, iar al cincilea, dacă va fi cazul, se va disputa la Galaţi, avantaj pe care îi poate avea United graţie clasării superioare din sezonul regulat. Finala se închide în momentul în care una dintre echipe acumulează trei victorii.

Citit 2358 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.