Final de campionat cu meci de gală

Final de campionat cu meci de gală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină CSU Danubius va juca în această seară ultimul său meci din acest sezon în faţa publicului gălăţean, când va întâlni una dintre cele mai puternice formaţii din Europa, CSM Bucureşti. Partida de la Sala "Dunărea" începe la ora 19.30.

Jocul din această seară contează pentru ultima etapă a Ligii Naţionale, iar punctele puse în joc nu mai pot aduce modificări importante în clasament: CSU Danubius şi-a asigurat clasarea în zona locurilor 11-12, care duc la turneul de baraj, iar CSM Bucureşti a primit deja trofeul de campioană, după meciul din etapa trecută.

Astfel, cum miza nu există, se anticipează un meci jucat pentru cât mai mult spectacol handbalistic oferit publicului.

De altfel, departamentul de marketing al clubului gălăţean a pregătit şi o coregrafie în tribună, în culorile naţionale.

Pentru CSU Danubius nu va fi ultimul meci al sezonului, la finalul săptămânii viitoare urmând cele de la turneul de baraj pentru rămânerea în Liga Naţională, motiv pentru care se va juca cu CSM Bucureşti şi cu grija de a se evita accidentările. "Avem două obiective pentru meciul cu CSM, să jucăm spectaculos şi, totodată, ca la finalul acestui meci toată lumea să fie sănătoasă. S-a pregătit spectacol în tribune, cu o coregrafie, aşa cred că o să fie şi în teren. Fetele noastre nu au de ce să fie crispate, trebuie să ne ridicăm cât mai aproape de nivelul jocului celor  de la CSM. Cu echipele foarte bune, meciurile sunt cu totul altfel, se amplifică plăcerea de a juca", a declarat antrenorul Valeriu Costea.

Vin toate starurile CSM-ului

Tehnicianul gălăţean a mai precizat că CSM Bucureşti va veni la Galaţi cu toate starurile sale. "Ştim că mulţi oameni vin la acest meci să vadă pe CSM, să vadă cea mai bună jucătoare din lume (n.r. - Cristina Neagu, distincţie primită în 2010, 2015 şi 2016), ca şi pe celelalte fete care au luat medalie în Liga Campionilor. Pentru aceştia, vestea bună este că CSM vine cu tot lotul, aşa mi-a spus antrenorul secund al lor", a adăugat Costea.

"Ne vom bate, avem orgoliul nostru"

Daciana Balaban, cea mai experimentată jucătoare din echipa gălăţeană, vede acest meci ca un bonus pentru suporteri, dar şi un prilej pentru coechipierele tinere să acumuleze experienţă şi moral pentru baraj. "Vom juca cât putem de bine, vom încerca să facem şi noi spectacol. Avem ca obiectiv să terminăm sănătoase acest meci, dar asta nu înseamnă că, dacă vine una mai în viteză sau mai în forţă, noi ne vom da deoparte că avem meciuri la baraj. Este exclus, o să ne batem cu ele, avem şi noi orgoliul nostru. Faptul că CSM vine cu cea mai bună formulă de echipă o văd ca pe un bonus pentru spectatori, care ne-au susţinut pe tot parcursul sezonului. Pentru noi, este un meci care ne poate creşte moralul, în special celor tinere din lotul nostru. Dacă vor reuşi să dea gol Paulei Ungureanu sau orice altă execuţie în faţa unor jucătoare cu celebritatea şi valoarea adversarelor le va da cu siguranţă încredere şi moral ridicat pentru baraj", a spus "centrul" de la CSU Danubius.

Alla Sheiko priveşte partida cu CSM Bucureşti prin prisma menţinerii unui tonus competiţional ridicat pentru baraj. "Nu ne vom da deoparte, în nici un caz, vrem să ne concentrăm pe jocul nostru, să fim la nivelul nostru cel mai înalt. Asta ne va ajuta şi pentru baraj, să fim în ritm de joc pentru acolo, să ne menţinem un tonus competiţional bun. Desigur, vrem să ne răsplătim suporterii şi cu un joc spectaculos", a declarat Sheiko.

Cum interesul publicului este foarte mare, CSU Danubius a stabilit ca intrarea în sală să se facă pe bază de bilete, gratuite, care pot fi ridicate direct de la Sala Sporturilor, intrarea de la vestiare, începând de ieri.

Citit 1051 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.