Derbi, dar doar cu miza orgoliului pentru Oţelul

Derbi, dar doar cu miza orgoliului pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Echipa SC Oțelul Galați va evolua astăzi pe terenul formației Aerostar Bacău, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 29 a Ligii a III-a. Jocul din penultima etapa a campionatului va avea loc cu începere de la ora 18.00, pe stadionul "Aerostar" din Bacău.

Deşi nu a pierdut decât un singur meci în acest sezon, Oţelul n-a reuşit să ajungă să joace acest derbi al Seriei I având ca miză promovarea. Aerostar a rezistat şi etapa trecută în dificila deplasare de la Hărman, unde s-a impus cu 4-3, după ce a fost condusă cu 1-0, 2-1 şi egalată la 3, astfel că acum, cu două etape înainte de finalul sezonului, echipa din Bacău este lider cu un avans de 5 puncte faţă de Oţelul. Aerostar are 64 de puncte, iar SC Oțelul este pe locul 3, cu 59 de puncte acumulate. Pe poziţia secundă este AFC Miercurea Ciuc, cu 60 de puncte.

Oţelul mai are şanse la primul loc doar teoretic, dar practic este cam imposibil. Condiţia ar fi ca Oţelul să câştige la Bacău şi, în ultima rundă, Aerostar să nu câştige la Odorheiu Secuiesc în runda finală, dar şi ca echipa din Miercurea Ciuc să nu-şi câştige ultimele două jocuri, variantă irealizabilă de vreme ce formaţia ciucană joacă astăzi, acasă, cu penultima din clasament, Sănătatea Dărăbani, iar apoi va avea cea mai uşoară deplasare posibilă, la modesta CSM Paşcani - ultima în ierarhie.

În aceste condiţii, derbiul de la Bacău este doar unul al orgoliilor pentru cei de la Oţelul, care vor să demonstreze pe teren că formează totuşi cea mai bună echipă din Seria I.

În turul campionatului, Oţelul a învins Aerostar Bacău cu 1-0.

Cealaltă echipă gălăţeană din Seria I, Sporting Lieşti, va juca în această etapă ultimul meci de pe teren propriu, urmând să întâlnească sâmbătă, tot de la ora 18.00, pe CSM Roman.

Citit 3394 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.