Universitatea, culoar bun spre finală

Universitatea, culoar bun spre finală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Faza judeţeană a "Cupei României", ediţia 2018-2019, în care sunt angrenate echipele gălăţene din Ligile a IV-a şi a V-a, a trecut de faza optimilor de finală, unde s-au înregistrat şase victorii ale oaspeţilor.

Performerele rundei pot fi considerate cele două formaţii din al cincilea eşalon care are au obţinut calificarea: Voinţa Cudalbi (prima clasată în Liga a V-a) a învins Viitorul Costache Negri (locul 10 în Liga a IV-a) cu 4-1, în timp ce Flacăra Pechea (locul 3 în Liga a V-a) a câştigat în faţa celor de la Agrostar Tuluceşti (locul 5 în Liga a IV-a) cu 3-1.

Marile favorite, Universitatea "Dunărea de Jos" şi Zimbrul Slobozia Conachi, care se află la egalitate de puncte în fruntea celui de-al patrulea eşalon, au avansat fără probleme. Zimbrul s-a impus cu 4-2 pe terenul locului secund din ultimul eşalon, Mălina Smârdan, în timp ce "studenţii" au realizat scorul rundei, 9-1, în meciul de la Schela, cu formaţia locală ACS Lascăr.

Celelalte rezultate au fost: Juventus Toflea - Muncitorul Ghidigeni 2-3, Avântul Drăgăneşti - Gloria Iveşti 1-3, Viitorul Umbrăreşti - Unirea Braniştea 0-3 şi Quantum Club - Avântul Vânători 2-5.

În semifinale, posibil duel al ultimelor finaliste

Ieri, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, a avut loc tragerea la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinale, care se vor disputa cu meciuri tur- retur. Sorţii le-au fost favorabili celor de la Universitatea, care au acum culoar favorabil spre finală. În "sferturi", continuatoarea vechii echipe CSU Galaţi va juca cu una din cele două echipe din Liga a V-a, Voinţa Cudalbi, iar câştigătoarea va juca apoi în semifinale cu învingătoarea din "sfertul" Muncitorul Ghidigeni - Avântul Vânători.

Pe partea cealaltă de "tablou", va fi derbi încă din sferturile de finală, duelul dintre ocupantele locurilor 4 şi 3 din Liga a IV-a, respectiv Gloria Iveşti şi Unirea Braniştea. În celălalt "sfert", Zimbrul va întâlni cealaltă echipă din Liga a V-a ajunsă aici, Flacăra Pechea. Astfel, este foarte posibil ca în semifinale să avem o reeditare a finalei ediţiei precendente, Zimbrul Slobozia Conachi - Unirea Braniştea. În ultimul act de anul trecut s-a impus Zimbrul, la loviturile de departajare.

Meciurile din prima manşă a sferturilor de finală vor avea loc pe 23 mai, la Pechea, Cudalbi, Iveşti şi Ghidigeni, iar returul, o săptămână mai târziu.

Semifinalele se vor disputa pe 6 iunie - turul şi 13 iunie - returul, în timp ce finala se va juca într-o singură manşă, pe 17 iunie.

Antepenultima etapă

În campionatul Ligii a IV-a, în acest weekend va avea loc etapa a 24-a, antepenultima, de la care nu prea sunt şanse să aducă departajarea între primele două clasate (ambele au 52 de puncte) şi care au meciuri relativ uşoare, pe teren propriu. Universitatea va juca cu ultima clasată, Juventus Toflea (arbitru Gabriel Mihai, observator Nicoleta Chirilă), astăzi, de la ora 12.00, la Stadionul "Dunărea". Şi Zimbrul va juca astăzi, tot la Galaţi (la Slobozia Conachi se lucrează la un nou stadion, pe locul celui actual), dar pe "Siderurgistul", de la ora 18.00, cu Victoria Independenţa (locul 7). Va arbitra Ciprian Carp, observator Sandu Cocu.

Alte două partide au loc mâine: Gloria Iveşti - Viitorul Costache Negri (ora 12.00, Ionuţ Bozean, Costache Ciubotariu) şi, la Galaţi (teren “Dunărea II”, ora 18.00), Agrostar Tuluceşti - Unirea Braniştea (Ionuţ Constantinescu, Mihai Păiş). Meciul Muncitorul Ghidigeni - Viitorul Umbrăreşti a fost amânat la cererea gazdelor, care sărbătoresc "Ziua comunei". Avântul Drăgăneşti stă.

În Liga a V-a se joacă mâine, de la ora 11.00, astfel: Mălina Smârdan - Siretul Piscu (arbitru Bogdan Balaban), Unirea Hanu Conachi - Voinţa Cudalbi (Adrian Dima), Zorile Griviţa - Voinţa Cişmele (Cristian Dragomir), Flacăra Pechea - Inter Tudor Vladimirescu (Dorel Carp), ACS Lascăr Schela - Prutul Vlădeşti (Marian Dinu) şi Avântul Matca - Foresta Şendreni (Alexandru Perju).

Citit 1021 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.