HANDBAL. Singurii calificaţi la turneul final

HANDBAL. Singurii calificaţi la turneul final
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar o echipă de juniori din Galaţi s-a calificat, în acest sezon, la turneul final al Campionatului Naţional, cea a juniorilor mari de la Clubul Sportiv Şcolar. Formaţia gălăţeană, antrenată de Relu Druţu, a intrat în linie dreaptă cu pregătirile, turneul final fiind programat să înceapă peste mai puţin de o săptămână, la Sfântu Gheorghe (Covasna).

Simpla calificare printe cele mai bune opt echipe din ţară reprezintă deja o performanţă care demonstrează talentul jucătorilor din această generaţie de la CSŞ, ţinând cont că aceştia sunt doar la primul lor sezon ca juniori I, având vârsta cu un an mai mică faţă de celelalte competitoare.

Calificarea a fost obţinută prin patru victorii la turneul semifinal, desfăşurat la Comăneşti: 13-10 cu LPS Cluj, 35-25 cu CSŞ Craiova, 10-0 CSŞ Braşov (nerespectare cerinţe de vârstă) şi 30-22 cu CS Viitorul Piteşti.

Ca o confirmare a talentului şi perspectivei foarte promiţătoare, doi dintre handbaliştii gălăţeni, Viorel Budescu şi Robert Constantin Rusu, sunt componenţi ai echipei naţionale de juniori, în timp ce mezinul echipei, Rareş Costea (doar 15 ani, fiul antrenorului de la echipa feminină de senioare CSU Danubius), este component al lotului naţional de cadeţi.

Ceilalţi componenţi ai echipei CSŞ Galaţi sunt: Florin Dinu, Andrei Lăbuş - Neculai Lefter, Răzvan Hurjui, Vlad Munteanu, Bogdan Mureşan, Robert Iorga, Tudorel Bădărău, Ionuţ Ionescu, Cristian Panaite, Radu Costea, Lucian Aurică şi Robert Mancoş.

"Sunt mândru de ei, beneficiile practicării handbalului în ceea ce priveşte educaţia lor sunt evidente. Sunt copii foarte buni din toate punctele de vedere, care îşi văd cu seriozitate şi de şcoală, un aspect foarte important pentru mine, iar timpul liber şi-l dedică handbalului cu devotament. Au potenţial mare pentru performanţă, sper să-l demonstrăm şi la acest turneu final. Le mulţumesc şi profesorilor lor de la şcoală, sprijinul lor a fost şi este esenţial", a declarat antrenorul Relu Druţu. Sportivii antrenaţi de acesta sunt elevi la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Colegiile "Vasile Alecsandri" şi "Mihail Kogălniceanu", Liceul Teoretic "Sf. Maria" şi Liceul cu Program Sportiv.

La turneul final, care va avea loc în perioada 29 mai - 3 iunie, CSŞ Galaţi a fost repartizată într-o grupă cu CSM Bucureşti, CSŞ Sighişoara şi LPS Suceava.

Citit 2022 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.