ATLETISM. Performanţe la etapa zonală a Naţionalelor

ATLETISM. Performanţe la etapa zonală a Naţionalelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai mici dintre atleţii legitimaţi la cluburile gălăţene de profil au fost printre protagoniştii etapei zonale a Campionatului Naţional la categoriile de vârstă copii I, II şi III, cu numeroase clasări pe primele trei locuri, implicit calificări la faza finală.

La copii I (12-13 ani), cursa fetelor la 200 de metri a avut în frunte două gălăţence: Riana Varabiev (LPS) - locul 1 şi Oana Sârbu (CSM Dunărea) - locul 2. Varabiev s-a impus şi la săritura în lungime, unde pe 2 s-a clasat Carmen Aftene (LPS Galaţi). De asemenea, proba de 800 de metri a fost câştigată de o gălăţeancă, Ada Camelia Tecuţă (CS Şcolar).

În probele băieţilor de la această categorie de vârstă, au fost patru clasări pe podium: Tudor Vrabie (LPS) - locul 2 la 80 m şi 3 la lungime, Alexandru Sebastian (CSS) - locul 2 la 1.500 m şi Andrei Gafton (LPS) - locul 1 la 300 m.

La copii II (10-11 ani), Larisa Drăgan (CSS) a fost prima la 60 m şi a doua la 150 m, Andreea Rădeanu (LPS) - a doua la lungime, iar echipa LPS a câştigat stafeta de 5x80 m. La băieţi, în proba de 500 de metri, Romeo Dima a ocupat locul 2, iar Romeo Mustea, locul 3 (ambii CSS).

La copii III (8-9 ani), Andrei Ceriu (CSM Dunărea, foto - centru), vicecampion naţional în sală la biatlon, a fost cel mai bun la triatlon (50 de metri, 300 metri şi lungime), probă în care este vicecampion naţional în sală. Irina Gherasim (LPS) a câştigat la aruncarea mingii de oină, iar Teodora Buda (CSŞ) a terminat pe 3 la 300 metri.

Cei de la CSM Dunărea sunt antrenaţi de Sorin Grecu, sportivii de la LPS au fost însoţiţi de antrenoare Maria Ciocan, iar cei de la CSŞ de către Genoveva Modiga.

Selecţie la "Dunărea"

În cadrul Programului Educaţional "Elevii de azi, campionii de mâine", la Stadionul "Dunărea" s-a desfăşurat o interesantă acţiune de selecţie. Organizatori au fost CS Şcolar (catedra de atletism formată din Daniel Leopa, Marius Nicoară şi Genoveva Modiga), Inspectorul Şcolar, DJTS şi Fundaţia Sportul Gălăţean. La această adevarată Cupă a Primăverii, au participat fete şi băieţi din clasele IV-V, respectiv, VI-VII (nelegitimaţi). În echipe mixte (5 fete şi 5 băieţi), reprezentând nouă şcoli gimnaziale, aceştia au concurat la ştafete, alergare pe distanţa de 300, respectiv, 600 metri. Organizatorii au ţinut să le mulţumească profesorilor de educaţie fizică care i-au însoţit pe elevii lor la această selecţie pentru atletism: Florentina Dajbog, Monica Matei (Şcoala Gimnazială Nr. 22), Maria Serghe (Şcoala 40), Angela Căluian (Şcoala 34), Cristinel Bitire, Ana Cristea Stase, Adrian Stase şi Florin Andronic (Şcoala 29), Elena Popescu (Şcoala 9), Maria Mărculescu, Alexandru Lazarin (Şcoala 24), Andreea Georgiana Dobre, Ovidiu Lupu, Liviu Alexandru (Şcoala 13), Cornel Neştian, Iuliana Ursu, Aurelian Podoabă (Şcoala "Sfinţii Împăraţi" ), Laura Ştirbu şi Dumitru Constantinescu (Şcoala 3).

Citit 2466 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.