CSU Danubius, victorie importantă la barajul de la Cisnădie

CSU Danubius, victorie importantă la barajul de la Cisnădie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE: CSU Danubius a câștigat, scor 27-19, meciul cu SCM Timișoara, contând pentru barajul de menținere în prima ligă a handbalului feminin. Sâmbătă, de la ora 18,00, la Cisnădie, CSU va disputa cel de-al doilea meci din grupa a II-a, împotriva echipei Știința București. 


Echipa feminină CSU Danubius va juca, astăzi şi mâine, pentru a rămâne în Liga Naţională, cu două formaţii din eşalonul secund, SCM Timişoara şi CSU Ştiinţa Bucureşti, la turneul de baraj care se desfăşoară la Cisnădie.

Pentru handbalistele de la CSU Danubius, rezultatul muncii depuse în întreg sezonul se rezumă acum doar la ce vor face în cele două meciuri de la turneul de baraj. Gălăţencele fac parte din Grupa B, alături de SCM Timişoara - locul 2 în Seria B a eşalonul secund - şi CSU Ştiinţa Bucureşti, locul 3 în Seria A a Ligii a II-a, câştigătoarea grupei urmând să aibă asigurat în sezonul următor locul în Liga Naţională.

Formaţia bănăţeană are în lot câteva jucătoare cu experienţă, a început sezonul având ca obiectiv promovarea directă, dar n-a putut face faţă duelului din eşalonul secund cu Minaur Baia Mare, astfel că poate spera să producă surpriza. Cealaltă echipă, Ştiinţa Bucureşti, este mai modestă valoric, terminând în Seria A la 10 puncte în urma celor de la de Neptun Constanţa (locul 2) şi la 22 de puncte de câştigătoare, SCM Gloria Buzău, care a promovat direct. Ca punct de reper, CSU Danubius a trecut clar în "Cupa României", în deplasare, de echipa din Buzău (24-17).

De altfel, turneul a început aseară, cu meciurile dintre formaţiile ce vin din Divizia A, iar în grupa formaţiai gălăţene SCM Timişoara a învins foarte lejer pe Ştiinţa Bucureşti, scor 28-17.

În mare măsură, lucrurile se vor decide în partida de astăzi, dintre CSU Danubius şi SCM Timişoara, care va începe la ora 18.00. Formaţia gălăţeană este mare favorită, iar cei din cadrul echipei spuneau înaintea plecării la Cisnădie despre un singur aspect, că pot avea probleme doar dacă nu se va intra pe teren cu o atitudine de subestimestire a adversarei.

"Vin echipe care vor să demonstreze multe. Nu știu câte își doresc să promoveze cu adevărat, dar sunt sigură că vor să arate celor din orașul lor că și ele au valoare şi vor încerca să dea totul în fața noastră. Am făcut vizionări cu secvenţe din meciurile lor, ştim ce ne aşteaptă. Timişoara are o echipă bunicică, cu jucătoare care au mai fost în prima ligă şi vor vrea să arate că locul lor ar fi fost încă în Liga Naţională. Trebuie să nu plecăm cu gândul că vor fi meciuri de vacanţă, depinde doar de noi. Îmi doresc să fim mature, concentrate, pentru a ne face meciurile uşoare, să le câştigăm fără emoţii şi într-un fel să demonstrăm că locul nostru era mai sus, nu la baraj", a spus Daciana Balaban, "centrul" echipei gălăţene.

Ucraineanca Alla Şeiko spune că formaţiile din eşalonul secund au şi dezavantajul de a nu avea jucate prea multe meciuri tari de-a lungul sezonului. "Nivelul dintre cele două eşaloane diferă mult. Ştiu asta pe pielea mea, sezonul trecut am fost la baraj cu Dinamo. În primul rând, este vorba de nivelul meciurilor din cele două eşaloane, noi am avut meciuri foarte tari şi avem experienţa jocurilor cu miză, pe când în eşalonul doi sunt doar 4-5 echipe cu lot cât de cât cu pretenţii, în rest joci cu formaţii de jucătoare foarte tinere. Dacă ne concentrăm pe jocul nostru, n-ar trebui să avem probleme. Le-am spus şi fetelor în vestiar, trebuie să nu intrăm pe teren cu nasul pe sus, dar şi să ştim ce suntem noi în stare să facem", a declarat Alla Şeiko.

Şi antrenorul Valeriu Costea a vorbit tot despre atitudinea cu care trebuie abordate aceste meciuri. "M-a interesat în ultima perioadă să rămână fetele în pregătire concentrate la tot ce facem, doar aşa cred că este posibil să nu avem probleme la baraj. Depinde doar de noi, ne putem face singuri meciurile grele, dacă nu suntem sută la sută din punct de vedere al concentrării, dacă tratăm meciurile cu superficialitate", a spus tehnicianul gălăţean.

CSU Danubius va juca al doilea meci, cel cu CSU Ştiinţa Bucureşti, sâmbătă, tot de la ora 18,00.

Din cealaltă grupă fac parte CSM Slatina (Liga Naţională), Neptun Constanţa şi Dacia Mioveni.

CSU Danubius a jucat şi sezonul trecut la turneul de baraj, unde a trecut fără emoţii de Minaur Baia Mare şi HM Buzău.

Meciurile echipei gălățene vor fi transmise în direct de canalul de Youtube al federaţiei, www.youtube.com/frhromania.

Citit 1531 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.