Fotbal. Cel mai echilibrat final din ultimul deceniu

Fotbal. Cel mai echilibrat final din ultimul deceniu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În acest sfârşit de săptămână, în campionatul Ligii a IV-a sunt programate meciurile etapei a 26-a, în scripte ultima, dar practic penultima, pentru că mai rămân de jucat partidele unei runde restante din luna martie, reprogramate pentru 9-10 iunie.

Întrecerea se apropie de cel mai echilibrat final din ultimii cel puţin zece ani, cu o dispută aprigă între primele două clasate, Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, continuatoarea fostei echipe CSU, şi Zimbrul Slobozia Conachi. Cele două formaţii sunt la egalitate de puncte, CSU având avantajul rezultatelor directe favorabile, astfel că Zimbrul, pe lângă câştigarea propriilor ultime două jocuri, are nevoie şi de un pas greşit al contracandidatei.

Universitatea va juca astăzi, acasă, cu Victoria Independenţa, la Stadionul "Dunărea", de la ora 12.00 (arbitru Marian Dinu, observator Costache Ciubotariu). Apoi, în ultimul meci, formaţia studenţilor gălăţeni va avea o deplasare dificilă, la Unirea Braniştea (locul 3).

Tot astăzi va juca şi Zimbrul, pe terenul din Schela, de la ora 17.00, cu ocupanta locului 6, Viitorul Umbrăreşti (arbitru Ionuţ Constantinescu, observator Nicoleta Chirilă). Apoi, în ultimul meci, Zimbrul va juca pe terenul celor de la Muncitorul Ghidigeni.

Duminică, au loc celelalte jocuri ale etapei: de la ora 12.00, Avântul Drăgăneşti - Viitorul Costache Negri (Gabriel Mihai, Daniel Burloiu), Ghidigeni - Agrostar Tuluceşti (Ciprian Carp, Maricel Vlase), iar de la 18.30, Avântul Vânători - Unirea Braniştea (Ionuţ Cojocaru, Mihai Păiş). Meciul Gloria Iveşti - Quantum Galaţi a fost amânat, iar Juventus Toflea stă.

Universitatea şi Zimbrul continuă şi în Cupă

În faza judeţeană a "Cupei României", în această săptămână au avut loc meciurile retur din sferturile de finală. Cel mai spectaculos joc a fost la Braniştea, unde echipa locală Unirea a reuşit calificarea în faţa celor de la Gloria Iveşti, remontând la limită după înfrângerea cu 2-5 din prima manşă. Unirea s-a impus cu 4-1 şi a intrat în semifinală datorită unui gol în plus marcat în deplasare. În penultimul act o va întâlni pe Zimbrul, într-o reeditare a finalei de anul trecut. Cei din Slobozia Conachi au trecut lejer de Flacăra Pechea (Liga a V-a), cu 5-2 în tur şi 10-0 în retur.

Pe partea cealaltă de tablou, CSU a trecut de Voinţa Cudalbi (Liga a V-a) cu 5-1 şi 3-0, iar Muncitorul Ghidigeni de Avântul Vânători (5-4 şi 4-2).

Finalul de sezon este unul foarte dens pentru echipele cu pretenţii. Pe 6 iunie au de jucat turul semifinalei, pe 10 iunie - ultima rundă din Liga a IV-a, pe 13 iunie - returul semifinalei, iar pe 17 - finala Cupei.

Din acest motiv, barajul pentru promovare dintre câştigătoarea Ligii a IV-a gălăţene şi brăilenii de la CS Făurei a fost amânat cu o săptămână: turul, pe 23 iunie, returul, pe 30 iunie.

Penultima etapă în Liga a V-a

În al cincilea eşalon, duminică de la ora 11.00, vor avea loc partidele etapei a 22-a: Voinţa Cudalbi - Siretul Piscu (arbitru Cătălin Nazare), Unirea Hanu Conachi - Prutul Vlădeşti (Adrian Dima), Mălina Smârdan - Inter Tudor Vladimirescu (Dorel Carp), ACS Lascăr Schela - Voinţa Cişmele (Cătălin Gheonea), Flacăra Pechea - Avântul Matca (Adrian Sava) şi Zorile Griviţa - Foresta Şendreni (Al. Perju). Şi în acest eşalon mai sunt de disputat jocurile unei etape restante.

Citit 2141 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iunie 2018 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.