Fotbal. Echipă campioană caută club

Fotbal. Echipă campioană caută club
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În turneul zonal de la Constanţa al Campionatului Naţional pentru juniori sub 15 ani, Metalosport Galaţi a fost foarte aproape de o surpriză imensă, conducând la pauză, în finală, pe Viitorul Constanţa, o veritabilă selecţionată naţională.

Metalosport, campioana judeţeană a juniorilor Under 15, a avut o evoluţie foarte bună la turneul zonal, desfăşurat la Constanţa, punând mari probleme echipei de la Academia lui Gheorghe Hagi, în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final.

Formaţia antrenată de Ion Basalîc a început cu o victorie categorică în grupă, 8-1 cu Inizio Focşani (marcatori Cvitenco 4, Farcaş, Neamţu, Grădinaru şi Hariuc), apoi a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0. În ziua următoare, cei din Focşani au avut la meciul cu FC Voluntari o galerie puternică, formată din grupul echipei gălăţene, pe care au răsplătit-o: Inizio a pierdut doar cu 0-3, astfel că Metalosport a câştigat grupa la golaveraj, obţinând implicit intrarea în finala turneului.

În ultimul act, juniorii gălăţeni au întâlnit Viitorul Constanţa, o adevărată selecţionată naţională, cu opt jucători în echipa României de la acestă categorie de vârstă. "Firma" adversarilor nu i-a timorat, dimpotrivă, gălăţenii reuşind o primă repriză uimitoare, astfel că la pauză conduceau cu 2-0, prin golurile lui Cvitenco şi Grădinaru. Însă, "bomba" a fost dezamorsată în ultimele 20 de minute, când Viitorul a izbutit să întoarcă rezultatul şi s-a impus cu 4-2, ajutată şi de arbitri, conform antrenorului Ion Basalîc. "Mai erau doar 17 minute, aveam încă 2-0 şi le-a fost dat total gratuit un penalti din care s-a făcut 2-1. Apoi, la acest scor, nu ne-a fost dat nouă un penalty, pentru un henţ în careu. A fost atât de clar, încât până şi jucătorii lor s-au oprit", a spus antrenorul gălăţean. "La acel henţ nesancţionat, au apărut lacrimi la ai noştri şi de acolo nu s-a mai rezistat", a completat Dorin Butunoiu, preşedintele clubului.

Acest 2-4 cu echipa academiei lui Gheorghe Hagi reprezintă singura înfrângere a acestei formaţii gălăţene în tot sezonul!

Aproape sigur, acesta a fost ultimul meci al acestor jucători la Metalosport, club a cărui situaţie financiară precară este arhicunoscută, în special prin faptul că echipa de seniori n-a putut termina campionatul Ligii a III-a.

Activitatea echipei de juniori a fost susţinută aproape numai din banii păriţinlor şi ai lui Butunoiu, iar acum s-a ajuns la punctul în care nu se mai poate continua la Metalosport. De altfel, în finala turneului de Constanţa s-a evoluat în tricouri din stocul vechi, inscripţionate cu "Primăria Galaţi", deşi clubul n-a primit vreun ban anul acesta de la municipalitate, pentru că nu au mai fost bani de alte tricouri.

Astfel, această echipă talentată este în căutarea unui club care să o preia, o posibilă variantă fiind revenirea la Oţelul, acolo unde de altfel s-a şi format grupul talentaţilor juniori şi de unde s-a plecat în perioada falimentului FC Oţelul SA.

Lotul este format din: Ovidiu Sebastian Butunoiu, Adriano Prodan Doana (portari) - Mihai Victor Cvitenco, Ovidiu Mădălin Grădinaru, Costin Laurenţiu Neamţu, Marc Cireş, Ilie Ciuraru, Vlad Chiriloaie, George Ciobanu, Dorin Cojan, Vlad Drugescu, Teodor Farcaş, Florin Hariuc, Iustin Hittu, Robert Manea, Robert Nanu, Eduard Niţă, Răzvan Patriche, Robert Paruschi, Cosmin Popa, Radu Stoian şi Eduard Tocilianu.

Junior, locul secund în grupă

Bine a evoluat la faza zonală - dar în turneul de la Suceava - şi vicecampioana judeţeană la U15, echipa Şcolii de Fotbal Junior, antrenată de Doru Balmuş. Aceasta a câştigat primul meci din grupă, 5-1 cu LPS Bacău, dar l-a pierdut pe al doilea, 0-2 cu CSM Poli Iaşi. Lotul a fost format din: Andrei Ştefănescu, Valentin Ursu, Bogdan Anghel, Gabriel Angheluţă, Robert Bahrim, Florinel Bălan, Cosmin Breahnă, Paul Dănilă, Giorgio Focşa, Alexandru Ioanovici, Victor Jalbă, Gabi Podeanu, Andrei Popa, Cosmin Popa, Sebastian Stancu, Rareş Zainea şi Sebastian Palade.

Citit 2881 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2018 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.