Două gălăţence, selecţionate în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024

Două gălăţence, selecţionate în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024
În imagine, Adriana Anca Tăbăcaru și Georgiana Mihai
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adriana Anca Tăbăcaru şi Mihai Georgiana, sportive din cadrul secţiei de taekwondo de la CSM Dunărea, au fost selecţionate pentru a face parte dintr-un program ambiţios al federaţiei de specialitate, care are ca obiectiv calificarea a cât mai multor sportivi la Jocurile Olimpice de peste şase ani, care vor avea loc la Paris.

Taekwondo este deocamdată singurul stil de arte marţiale care este sport olimpic, iar Federaţia Română de Taekwondo WTF a lansat un proiect care are ca ţintă prezenţa românească la cea mai mare competiţie a lumii din 2024. Este vorba de formarea unui lot naţional cu cei mai buni juniori de 16 ani din ţară, care să se pregătească intensiv, în regim centralizat, la Bucureşti, un model de lucru asemănător celui de la Federaţia de Haltere, acolo unde rezultatele au fost foarte bune la marile competiţii internaţionale.

Acest lot naţional de perspectivă se va antrena în regim de semicantonament, la Bucureşti, astfel că gălăţencele selectate în acest program special urmează să se transfere şi cu şcoala acolo, la Liceul cu Program Sportiv "Mircea Eliade" din Capitală.

Adriana Anca Tăbăcaru va împlini 16 ani în septembrie, este din comuna Schela şi practică taekwondo de la vârsta de 5 ani, iar Georgiana Mihai va face 16 ani în august şi este din satul Plevna, comuna Rediu. Ambele au fost formate ca sportive de antrenorul Nicolae Milea şi sunt multiple campioane naţionale de juniori.

Prima competiţie majoră a sportivilor din acest lot naţional va fi la toamnă, Campionatul Balcanic.

Altfel, CSM Dunărea Galati a participat cu 27 de sportivi la Campionatul Naţional de taekwondo, stilul Poomsae (luptă cu un adversar imaginar), obţinând tot atâtea medalii. Au devenit campioni naţionali nouă dintre aceşti sportivi: Maria Seserman, Georgiana Mihai, Andreea Buruiană, Cristina Tudorache, Mario Iov, Iuliana Buduroi, George Creţu, Andreea Ilie şi Cosmina Angheluţă. Pe locul al doilea s-au clasat Rebeca Pânzaru, Marina Ifrim, Iasmina Akdag, Ana Oancă, Robert Neculae, Adriana Angheluţă şi Genoveva Fusaru. Medaliaţi cu bronz au fost Mihăiţă Hristudor, Andrei Niculeţ, Mona Honein, Denisa Iov, Ramona Buduroi, Bianca Beldie, Cosmina Busenschi, Lidia Bălan, David Cojocaru şi Livia Guiţă. În clasamentul pe cluburi, CSM Dunărea s-a situat pe poziţia a treia.

Citit 5187 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2018 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.