Campionatul Mondial de FOTBAL din Rusia | Haos la una dintre marile favorite. VEZI programul din weekend

Campionatul Mondial de FOTBAL din Rusia | Haos la una dintre marile favorite. VEZI programul din weekend
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Leo Messi, cvintuplu câştigător al ''Balonului de Aur'', şi coechipierii săi din reprezentativa Argentinei au suferit o severă înfrângere contra Croaţiei, cu scorul de 0-3, joi seara, la Nijnîi Novgorod, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal, trăită de presa argentiniană ca o ''înfrângere umilitoare'' şi chiar ''catastrofală''.

În urma acestui rezultat, au crescut mult şansele ca Argentina, considerată una dintre favoritele la câştigarea trofeului, să nu treacă nici măcar de faza grupelor. Evoluţia „pumelor” a fost jalnică, mingea ajungând foarte rar la principalii jucători ofensivi, Messi şi Aguero. De altfel, acesta din urmă n-a atins mingea în ultimele 21 de minute ale primei reprize! Aceasta a şi fost strategia tactică a croaţilor, dezvăluită de căpitanul Luca Modric. "Messi nu poate juca de unul singur, trebuie ajutat. Noi am închis culoarele către Messi, blocându-i pe Mascherano şi pe ceilalţi servanţi ai Argentinei. Odată ce ne-am impus cadenţa, am deţinut apoi controlul", a dezvăluit jucătorul de la Real Madrid. Presa din Buenos Aires a pus tunurile pe selecţionerul Sampaoli, aspru criticat pentru selecția, modul în care a făcut echipa pentru acest Mondial şi haosul tactic. Golgheterul lui Inter Milano, Icardi, a fost lăsat acasă, iar Higuain și Dybala au fost rezerve în ambele meciuri de până acum, selecționerul argentinian bazându-se în schimb pe mulți jucători mai puțin cunoscuți din campionatul argentinian. De altfel, la finalul meciului cu Croaţia, Aguero a răbufnit la adresa antrenorului, când I s-a solicitat să comenteze declaraţiile acestui: “Să zică ce vrea”. Potrivit postului TV Todo Noticias, care citează surse din cadrul Federaţiei Argentiniene de Fotbal, fotbaliştii au cerut în noaptea de după meci demiterea lui Jorge Sampaoli. Cererea a fost făcută pe un ton ridicat chiar către şeful forului fotbalistic din Argentina şi a fost motivată de alegerile proaste pe care Sampaoli le-a făcut în primele două partide din grupă. ”Jucătorii nu vor ca Sampaoli să îi antreneze şi în ultimul joc din grupă, împotriva Nigeriei”, spun sursele din Federaţie citate de Todo Noticias TV. Croația este calificată matematic în optimile de finală ale competiției, cu 6 puncte. Argentina are un singur punct după primele două partide și nu mai stă la mâna propriilor rezultate. A avut sansa ca vineri Nigeria să bată Islanda (2-0), astfel că în ultima etapă a grupei trebuie să învingă Nigeria la o diferență de un gol mai mult decât ar învinge Islanda pe Croația. 

Programul din weekend

Astăzi, la Campionatul Mondial se vor disputa trei meciuri: ora 15,00 Belgia – Tunisia în Grupa G; 18,00 Coreea de Sud – Mexic în Grupa F; 21,00 Germania – Suedia în Grupa F. Programul de duminică este: 15,00 Anglia – Panama în Grupa G; 18,00 Japonia – Senegal în Grupa H; 21,00 Polonia – Columbia în Grupa H.

Citit 1923 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iunie 2018 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.