Gabriela Talabă a revenit în circuit. Studiile și sportul, îmbinate armonios

Gabriela Talabă a revenit în circuit. Studiile și sportul, îmbinate armonios
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Jucătoarea de tenis gălățeancă Gabriela Talabă, formată la Clubul Dacia (locul 609 WTA), și-a încheiat la începutul verii studiile universitare de la Texas Tech (SUA), unde, din ianuarie 2015, a fost studentă la Management Sportiv și Business General, dar și componentă a echipei universităţii, Lady Raiders.

Gabriela Talabă vrea să își continue cariera sportivă, iar pentru aceasta are nevoie de multe turnee pentru a reveni pe o poziție care să îi permită să evolueze în turnee mai puternice. Pe toată perioada studenției, gălățeanca a jucat în campionatele interuniversitare, unde s-a remarcat de multe ori, aceasta putând juca în circuit, conform regulamentului campionatului universitar american, doar pe perioada vacanțelor de vară, ceea ce a însemnat la un  moment dat chiar o ieșire din ”prima mie” de jucătoare. De altfel, spune că acesta a fost singurul dezavantaj pe perioada studenţiei. ”A fost greu să mențin un clasament internațional, iar acum trebuie să îmi acord timp, între unul şi trei ani, pentru a urca în top. În planurile pe anul acesta sunt participarea mea la turnee ITF de categorie Challenger (n.r. - cu premii de 25.000 dolari)”, a spus Gabriela Talabă.

Gălățeanca speră ca experiența americană să se vadă în curând, atât pe planul sportiv, cât și în cel profesional. ”A fost o experiență unică prin care, acum, îmi pot croi un viitor mai bun. Bursa completă pe care am avut-o a acoperit atât partea academică și tot ce ține de școală, cât și partea sportivă și tot ce ține de tenis, sport pe care îl practic de când eram un mic copil. În America se pune un mare accent pe sporturile universitare, ajutând la pregătirea multor sportivi în a reuși în drumul lor spre maturitate. Bineînțeles că a fost greu să studiez și să dedic timp antrenamentelor și competițiilor în același timp, dar cu siguranță a meritat. Acum pot spune că deciziile pe care le iau sunt mult mai bine gândite, dându-mi o șansă la planul al doilea sau al treilea”, a mărturisit gălățeanca.

Tenisul este sportul pe care Gabriela l-a practicat încă de mică, astfel că oportunitatea de a ajunge în SUA a fost cu atât mai îmbucurătoare cu cât acolo a avut parte de o pregătire sportivă deosebită. ”Pe lângă studii, în toți acești ani universitari, am avut parte de o pregătire sportivă de elită la niciun cost. În echipa de tenis de la Texas Tech am beneficiat de preparator fizic, psiholog, nutriționist, antrenor principal, antrenor secundar și antrenor voluntar de tenis. Echipamentul a fost inclus, iar spațiile în care ne-am desfășurat antrenamentele și pregătirea fizică sunt foarte bine dotate, cu tot de ceea ce este nevoie. Toate acestea m-au ajutat să îmi dezvolt jocul de tenis în ultimii ani și să particip la un nivel mai înalt de competiții o dată cu terminarea studiilor. Planul cu care am plecat de acasă a fost să acord acești ani pregătirii mele sportive, pentru ca atunci când mă voi întoarce să pot juca tenis la un alt nivel”, a spus Gabriela.

În timpul acestei veri, Gabriela Talabă va juca în Europa, urmând ca din toamnă să revină în SUA. ”Îmi voi acorda câțiva ani pentru a juca în circuit și în funcție de cum îmi va merge în această perioadă, voi continua să joc mai departe sau nu. Aș putea oricând să iau un job aici și să pun în aplicare ce am învățat în acești ani la colegiu, dar ar însemna să nu pot oricând să joc în circuit. După câțiva ani mă voi concentra și pe altceva, dar deocamdată prioritatea numărul unu este tenisul”, a concluzionat jucătoarea gălățeană.

Altfel, săptămâna trecută, Gabriela Talabă a jucat finala probei de dublu a turneului ITF de la Baton Rouge (SUA, Challenger cu premii totale de 25.000 de dolari), alături de australianca Astra Sharma, cedând în fața perechii americane Hayley Carter/ Ena Shibahara, cu scorul 6-3, 6-4. Cu o săptămână înainte, gălăţeanca a fost semifinalistă la turneul ITF de la Bethany Beach (25.000 de dolari), care i-a adus unul dintre cele mai mari salturi în rândul jucătoarelor din România, din acea săptămână, urcând 146 de poziții.

În foto galerie, Gabriela Talabă - în dreapta:

Sursa foto galerie: Facebook, Gabriela Talabă

 

Citit 5269 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 09:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.