Una din favorite, victimă la ruleta rusească

Una din favorite, victimă la ruleta rusească
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trei echipe europene, Anglia, campioana mondială din 1966, Suedia şi Elveţia, şi una sud-americană, Columbia, vor evolua astăzi în ultimele două partide din optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. De la ora 17.00, va fi partida dintre Suedia şi Elveţia, iar de la ora 21.00 este programat foarte atractivul duel dintre Columbia şi Anglia.

Altfel, duminică s-au consemnat primele eliminări din competiţie după executarea loviturilor de departajare. Selecţionata Rusiei a învins surprinzător, duminică, una dintre favoritele câştigarea trofeului, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1 (1-1, 1-1) după prelungiri. Campioana mondială din 2010 a dominat categoric, dar a plătit preţul sterilităţii sale ofensive, chiar dacă a avut o posesie de 75% şi gazdele nu şi-au creat practic nicio ocazie. ''La Roja'' a deschis scorul prin autogolul lui Serghei Ignaşevici (12), iar Rusia a egalat prin Artem Dziuba (41 - penalti), după un henţ comis în careu de Pique. La loviturile de departajare, portarul Akinfeev a devenit erou în Rusia, după ce a apărat şuturile lui Koke şi Aspas.

La fel s-a calificat şi echipa Croaţiei în sferturile de finală, după ce a învins formaţia Danemarcei, cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, 1-1 (1-1, 1-1) după prelungiri. Danezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol de la acest turneu final, prin Jorgensen (min. 1), croaţii au egalat foarte repede, prin Mandzukic (min. 4), dar începutul meciului nu a avut o continuare pe măsură. Nu s-a marcat nici în reprizele suplimentare, chiar dacă Croaţia a avut un penalty, ratat de Modric (min. 116), astfel că s-a ajuns la "ruleta rusească". De la croaţi au ratat Milan Badelj şi Josip Pivaric, iar de la danezi Christian Eriksen, Lasse Schoene şi Nicola Jorgensen.

Citit 668 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2018 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.