Reunire cu puţine surprize în lotul Oţelului
Foto: SC Oţelul

Reunire cu puţine surprize în lotul Oţelului
Andrei Puţanu (primul din dreapta), singura surpriză de la reunire la capitolul veniri
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipa Suporter Club Oţelul Galaţi s-a reunit după vacanţă, miercuri după-amiază, demarând pregătirile pentru sezonul competiţional 2018-2019 al Ligii a III-a. Au fost prezenţi 25 de jucători, care au şi efectuat un prim antrenament, cu excepţia lui Sălăgeanu, sub comanda antrenorului Alexandru Ciobanu şi a noului său secund, Tudorel Pelin.

Au fost doar două noutăţi, portarul Adelin Iliescu, în vârstă de 19 ani, care a mai evoluat la CSŞ Drobeta Turnu Severin, KV Mechelen U19 (Belgia), iar în sezonul trecut a apărat buturile echipei CS Șoimii Lipova (Liga a III-a), plus surpriza zilei, Adrian Puţanu (24 de ani). Fundaşul central gălăţean şi-a făcut prima parte a junioratului la Oţelul, apoi a trecut la Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi". Are 35 de meciuri disputate în Liga I, pentru Viitorul Constanța, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru FC Brașov, Rapid București, Metalosport Galați, FC Nöttingen (Germania) și CSMS Reșița.

Iată lotul prezent la reunire: portari - Udeanu, Iliescu, Vlasie; fundași - Al. David, Vasile, Gâță, Puțanu, Manău, Sevastian; mijlocași - Crihană, Chiriac, Itoafa, Stoian, Bahnașu, Sălăgeanu, Codreanu; atacant - Cârjan. De asemenea, cu prima echipă s-au antrenat şi juniorii Ursu (portar), Munteanu, Bordieanu, Scarlat, Partenie, Simionov, Zărnescu şi Cireș.

Au lipsit Ciurea, Maftei și Moglan (învoiți), Matei (în recuperare, după o accidentare) și Chebac (nemotivat). O surpriză a fost absenţa mijlocaşului George Bîrlădeanu, căpitanul echipei în turul campionatului trecut, reprezentanţii clubului anunţând că au fost încheiate raporturile contractuale cu acesta. Fotbalistul spune că se afla la final de contract şi că nu a primit ofertă de prelungire. "De la finalul campionatului până acum, nu m-a contactat nimeni de la club. Nu aveam cum să mă prezint singur la reunire, atât timp cât nu am fost chemat. Practic, am aflat a doua zi după reunire, de pe site-ul clubului, că ei nu mai doresc prelungirea contractului. Băieţilor din echipă le doresc din toată inima succes în noul sezon şi nu numai", a spus Bîrlădeanu. Totodată, contractele jucătorilor Alexandru Muscă, Ruben Silvestre, Mihnea Vlad, Rareș Oprea și Dejan Subotic (împrumutat în returul trecut la Sporting Liești) nu au fost prelungite, în timp ce împrumutul lui Radu Necșulescu de la FC Hermannstadt a expirat.

Antrenorul Alexandru Ciobanu a precizat că lotul mai are nevoie de cel puţin trei jucători, un atacant, un jucător de bandă şi un mijlocaş central.

Bugetul încă nu e conturat

Cornel Moisescu, preşedintele clubului, a spus că speră să se demareze discuţii pentru transferurile dorite de stafful tehnic cât mai repede, dar pentru asta este nevoie să se clarifice situaţia bugetului pentru noul sezon, deocamdată incert. "Obiectivul la Oţelul Galaţi nu poate fi decât promovarea. Pentru a-l îndeplini, este nevoie, în primul rând, de un buget consolidat, pe care la această oră nu pot să spun că-l avem. În schimb, avem promisiuni ferme din partea Consiliului Local şi a celor care administrează oraşul că vor continua finanţarea către Oţelul. Am mare încredere în oamenii care mi-au spus acest lucru. Pentru promovare, ar fi nevoie de un buget la nivelul sezonului trecut, undeva la 1,6 milioane de lei, pe care Primăria ni l-a asigurat cam 70 la sută. De asemenea, vom face toate demersurile necesare cu mediul economic din oraş, pentru a obţine parteneriate şi sponsorizări, care să asigure cel puţin întreţinerea acestei baze sportive, care pentru noi este extrem de costisitoare. Mă bazez mult pe toţi cei care iubesc Oţelul şi fac un nou apel cătrei ei, să vină să devină membri asociaţi, pentru că este ceva cred că singular în ţară, să poţi să-ţi susţii direct echipa şi totodată să ai posibilitatea să ajungi în conducerea ei", a declarat Cornel Moisescu.

Citit 3561 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2018 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.