HALTERE | Succes gălăţean la Mondialele de juniori. Două medalii de argint pentru România

HALTERE | Succes gălăţean la Mondialele de juniori. Două medalii de argint pentru România
În imagine, Paul Dumitrașcu, vicecampion mondial la juniori I
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Performanțe bune la Campionatul Mondial pentru juniori I de la Tașkent (Uzbekistan) obținute de către delegația României, compusă din șase sportivi, dintre care patru sunt gălățeni. Mai mult, din staful tehnic face parte și Valeriu Calancea, un alt halterofil de renume pentru Galați. 

Singurul care a urcat pe podium a fost gălățeanul Paul Dumitrașcu, acum legitimat de Steaua București), care la categoria 69 de kg a ridicat la stilul smuls 134 de kg (locul 5) și la aruncat 175 kg (locul 2), ajungând astfel la un total de 309 kg, care l-au clasat la finalul competiției pe locul 2. Aurul mondial a fost obținut de americanul Clarence Cummings, cu 316 kg.  Dumitrașcu are 18 ani, este din comuna Piscu, unde a fost descoperit de către antrenorul emerit Alexandru Dumitrescu. Reușita de la aceste ”mondiale”, cu argint la aruncat şi la total, este ca o confirmare a performanţelor sale de la ”europenele” de seniori din martie, de la București, unde avut un total de 305 kg (medalie de aur), cu 131 kg la smuls (locul 6) și 174 kg aruncat (aur). Faţă de "Europene", Paul Dumitraşcu a bifat acum un progres semnificativ, plus de 4 kg. la total.

De la CS Universitatea Galați (antrenori Costel Dimofte și Mariana Toma), au concurat doi sportivi, Andreea Penciu (categoria 58 kg) și Constantin Carp (69 kg).

Andreea Penciu (17 ani) a reușit o performanță bună, chiar dacă la finalul competiției s-a clasat doar pe locul 7 la total (188 kg), pe 5 la smuls cu 86 kg şi pe locul 8 la aruncat, cu 102 kg, în condiţiile în care ea este mai mică cu doi ani comparativ cu patru dintre adversarele clasate mai bine, respectiv un an în minus faţă de ocupanta locul 6. Penciu este campioană europeană de seniori la stilul smuls (79 kg), competiţie unde a ami luat un bronz la “aruncat”, cu 94 kg, şi argint la total, cu 173 kg, a devenit vicecampioană.

În foto, Andreea Penciu:

Constantin Carp (19 ani) a "smuls" 127 de kg (locul 10) și a "aruncat" 152 kg (locul 12), ajungând la un total de 279 kg (locul 11), sub ce reuşise la Europenele seniorilor din luna martie. "Rezultatele lui de acum sunt fireşti, pentru că în ultima perioadă a fost prins cu examenele şcolare şi nu s-a pregătit la parametri normali", a explicat antrenorul gălăţean Costel Dimofte. Miercuri, urmează să intre în concurs și Alexandra Alexe (69 kg) de la CSM Dunărea (antrenori Marin Otinceanu şi Mihai Nicolae).

Citit 1972 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2018 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.