Vali Ștefan lasă viața frumoasă din Cipru pentru echipa de suflet. „Ajunsesem să-mi fie jenă că joacă în Liga 3”

Vali Ștefan lasă viața frumoasă din Cipru pentru echipa de suflet. „Ajunsesem să-mi fie jenă că joacă în Liga 3”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Suporter Club Oţelul Galaţi face schimbări importante în organigrama clubului înaintea noului sezon al Ligii 3, la capătul căruia nu mai vrea să rateze promovarea, aşa cum a făcut-o în această vară în faţa celor de la Aerostar Bacău.

Legendarul căpitan al echipei din anii ’90, Valentin Ştefan, a fost convins să revină din Cipru pentru a se implica direct în readucerea clubului de suflet la cel mai înalt nivel, din postura de director general al SC Oţelul. Acesta a decis să facă din nou echipă cu Stelian Bordieanu, ca în vremurile când erau fotbalişti în tricoul roşu-alb-albastru. Bordieanu revine ca antrenor principal, postură din care în urmă cu două sezoane reuşea promovarea în Liga 3.

Din nou în conducere, după 14 ani

Valentin Ştefan, s-a născut la Galaţi, pe 25 iunie 1967 şi a fost căpitanul uneia dintre cele mai frumoase generaţii din istoria clubului, care a reuşit în 1997 şi 1998 să se claseze pe locul patru şi astfel să aibă două participări în Cupa UEFA. În ultimii ani ai carierei de jucător a jucat în Cipru, la Omonia Nicosia şi apoi la Anagennisi Derynia.

Ulterior, a făcut parte din conducerea Oţelului, ca vicepreşedinte până în 2004, iar apoi, din 2006, s-a stabilit în Cipru, unde nu s-a dat în lături de la un job de brutar. Totodată, a antrenat la nivel de juniori, reuşind în 2013 să câştige campionatul Ciprului cu echipa de juniori sub 17 ani de la Omonia. A spus mereu în ultimii ani că este respectat şi iubit în Cipru, astfel că renunţarea la viaţa fericită pe care afirma că o are în Cipru pare oarecum o surpriză, mai ales că în urmă cu cinci ani ne spunea că s-a stabilit acolo pentru totdeauna. „Nu cred că am să mă mai întorc, asta şi pentru că am plecat cu un gust amar din cauza celor întâmplate cu Oţelul. M-am stabilit aici pentru totdeauna, n-am cum să mă despart de tot ce am aici acum”, ne declara Vali Ştefan în 2013.

Totuşi, iată că pasiunea pentru Oţelul a învins. „Este un moment emoţionant pentru mine, este o nouă provocare. Am acceptat în primul rând pentru că mă simt dator moral faţă de această echipă, care mi-a dat foarte mari satisfacţii, jucând de la juniori aici până aproape de încheierea activităţii. Cel puţin din afară, de unde am fost, ajunsesem să-mi fie puţin jenă ştiind că echipa joacă în Divizia C. Dar aşa au decurs lucrurile şi sper că uşor, uşor, vom aduce din nou bucuriile acelea mari suporterilor noştri”, a spus Vali Ştefan.

Acesta a plecat astăzi spre Cipru, pentru a-şi lămuri situaţia acolo. „Până la sfârşitul săptămânii vreau să revin, să merg şi eu în cantonament să văd exact cum stau lucrurile, să ne apucăm de treabă, că sunt multe de făcut”, a mai adăugat noul manager general al echipei gălăţene.

Cornel Romeo Moisescu, preşedintele SC Oţelul, s-a declarat încântat că un mare oţelar a acceptat să se implice în reconstrucţia clubului roşu-alb-albastru. „Valentin Ştefan mi-a mărturisit că are o viaţă frumoasă în Cipru şi că numai Oţelul ar putea să îi producă schimbarea. Are forţa si charisma celui mai mare oţelar, iubeşte clubul, este pasionat de suporteri. Mult succes, Vali”, a spus Moisescu.

”Se face dreptate”

În ceea ce-l priveşte pe antrenorul Stelian Bordeianu (50 de ani), Moisescu a admis indirect că s-a greşit în urmă cu un an, când nu i s-a prelungit contractul. „Stelică nu are nevoie de prezentare, el este unul dintre noi, se face dreptate. Acum este momentul să construim promovarea, să consolidăm numele nostru şi faima Galaţiului”, a declarat Cornel Romeo Moisescu pentru site-ul oficial al clubului.

În cazul său, totul a fost pe repede-înainte, sâmbătă a avut o discuţie preliminară, iar duminică spre seară s-a ajuns la un acord. „Lucrurile s-au derulat atât de repede, încât astăzi (n.r. – luni) nici n-am putut pleca cu echipa în cantonament pentru a-mi rezolva treburile ce le aveam începute. De marţi dimineaţă, voi fi la antrenamente. Mă simt foarte bine, sunt din nou acasă. Practic eu nu am plecat din club, am rămas ca membru socios, dar am revenit în postura de antrenor principal. De-acum trebuie să privim numai înainte. Ce a fost a fost, trebuie să ne canalizăm pe ce este de făcut, trebuie să privim spre viitor cu mare încredere”, a declarat Bordeianu.

Primul joc oficial al roşu-ab-albaştrilor în noul sezon se va disputa pe 15 august, în faza a II-a a Cupei României, în timp ce debutul în campionat va avea loc pe 25 august, în prima etapă a Ligii 3.

 

Citit 5963 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2018 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.