FUTSAL | Obiectiv ferm al noilor veniţi la United: ”Am venit să devenim campioni”

FUTSAL | Obiectiv ferm al noilor veniţi la United: ”Am venit să devenim campioni”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vicecampioana ultimelor două sezoane, United Galaţi, şi-a început pregătirile pentru următorul sezon cu un obiectiv imediat, câştigarea Supercupei României, iar apoi ţinta va fi trofeul de campioană.

Cea mai importantă mutare făcute în această vară de conducerea clubului este aducerea unui nou antrenor principal, Florin Ignat (36 de ani), care revine în futsalul din oraşul natal după 17 ani. Ca antrenor-jucător, acesta a condus pe Autobergamo Deva până la titlul de campioană, câştigat în finala de acum două sezoane contra actualei sale echipe, United. Ignat a reconfirmat că venirea la formaţia gălăţeană reprezintă încheierea activităţii de jucător, urmând să se axeze doar pe munca de antrenor principal.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, plecările lui Varela şi Covaci (ambii la Deva) au fost acoperite de două achiziţii, portughezul Nuno Vieira „Côco” şi brazilianul Rafael Cristiano De Souza Rafinha, ambii evoluând sezonul trecut în liga a treia italiană, un campionat de un nivel foarte ridicat, conform directorului tehnic Vitor Hugo Costa, antrenorul principal din ediţia trecută a Ligii I.

„Din aceste schimbări de componenţă a lotului cred că am ieşit mai puternici faţă de sezonul trecut”, a estimat Toader Ştefu, preşedintele clubului.

Toţi cei trei veniţi în această vară au avut în esenţă acelaşi mesaj, spunând că au venit ca United să obţină mai mult faţă de locul 2 din ultimele două ediţii ale Ligii I: „Am venit să devenim campioni”.

Antrenorul Florin Ignat a mărturisit că nu ar fi acceptat oferta clubului gălăţean dacă nu ar fi fost convins că poate obţine titlul naţional. „Cred cu tărie în această echipă. Vă zic cu sinceritate, nu veneam dacă nu aveam convingerea că se poate mai mult decât a reuşit United până acum. Grupul este foarte unit, iar cele două achiziţii ne vor ajuta foarte mult”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Florin Ignat a precizat că nu vor mai fi noutăţi în lot şi că pentru obţinerea trofeului de campioană un atu va fi publicul gălăţean: „În 20 de ani trăiţi în futsal, nu am văzut nicăieri atmosferă atât de frumoasă ca cea de la Galaţi”.

United va începe sezonul direct cu un meci pentru un trofeu important, Supercupa României, în compania campioanei Informatica Timişoara, care se va disputa cel mai probabil pe 25 august. Côco, care revine în fotbalul românesc după ce a câştigat campionatul, alături de antrenorul Ignat, cu echipa din Deva în 2017, îşi doreşte ca startul la United să fie cu obţinerea unui trofeu, la fel cum îşi doreşte să încheie sezonul. „Vreau şi trebuie să lucrăm foarte bine la antrenamentele din prima lună, pentru că obiectivul nostru este clar, câştigarea Supercupei. Apoi, vreau să fiu din nou campion al României, pentru asta am venit aici, la Galaţi”, a spus jucătorul portughez.

Brazilianul Rafinha a mărturisit că a auzit numai lucruri frumoase despre United, aspect care a fost decisiv în acceptarea ofertei. „Ştiu trecutul echipei, de aceea am şi spus da fără ezitare, deşi aveam multe alte oferte avantajoase. Am venit să ajut echipa să devină campioană”, a afirmat Rafinha.

Foarte probabil, prima apariţie în faţa publicului gălăţean în noua formulă va fi la „Cupa Dunării – Nicolae Rainea”, turneu amical pe care United îl va organiza pe 11 şi 12 august.

 

Citit 1344 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2018 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.