Simona Halep, ”regina” de la Montreal

Simona Halep, ”regina” de la Montreal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 UPDATE: Simona Halep (1 WTA) a câștigat pentru a doua oară în carieră turneul Rogers Cup de la Montreal, după o partidă extrem de echilibrată, cu multe răsturnări de situație și poate una dintre cele mai frumoase din acest sezon. Liderul mondial a învins-o în trei seturi pe americanca Sloane Stephens (3 WTA), scor 7-6 (6), 3-6, 6-4, după două ore și 40 de minute de tensiune și tenis spectacol. ”Este minunat să pot vorbi din nou la ceremonia de premiere, din postura de câştigătoare. Simt că mi-am atins cel mai bun nivel de joc chiar dacă am venit după o pauză lungă. Mă simţeam aproape moartă după prima zi, dar am luptat. Sloane, este o plăcere să joc cu tine, mă faci mereu să joc cât mai bine. Staff-ului meu vreau să-i transmit că am fost puţin nebună în teren azi, iertaţi-mă, dar hai să mai facem asta, e minunat”, a declarat Halep la ceremonia de premiere. 

Sloane Stephens a avut cuvinte de laudă la adresa Simonei. ”Să joc tenis e foarte dificil, dar competiția e mult mai interesantă, mai ales atunci când pot sa joc în fața unui public ca voi. Chiar dacă am pierdut, am dat tot ce am avut mai bun pe teren. Chiar dacă am pierdut azi, am dat totul pe teren, știu și simt asta. E clar că sunt tristă că am pierdut, dar să pierd în fața locului 1 mondial WTA e altceva, ea mă face să îmi ridic nivelul, îmi place să joc tenis cu ea. Mă bucur că am stat alături de voi preţ de două ore şi jumătate. Felicit echipa Simonei, fac o treabă foarte bună. Îi mulţumesc echipei mele, vă iubesc pe toţi, mulţumesc!”, a declarat Stephens, la finalul meciului.

Anterior, cele două jucătoare s-au mai întâlnit de opt ori, iar Halep câştigase şase partide, ultima dată în finala de la Roland Garros, când s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-1 şi a obţinut primul ei trofeu de Grand Slam. Pentru cele două sportive urmează de luni turneul de Masters Series Premier 5 de la Cincinnati, din SUA.

La Cincinnati, Halep va avea tur liber, iar Irina Begu (locul 55 WTA) o va întâlni în turul inaugural pe australianca Ajla Tomljanovici (locul 60 WTA), jucătoare venită din calificări. Aceasta a învins-o în preliminari pe românca Sorana Cîrstea (locul 54 WTA). Ana Bogdan (locul 82 WTA), venită din calificări, va juca în primul tur contra rusoaicei Ekaterina Makarova (locul 46 WTA). 


Românca Simona Halep s-a calificat în finala turneului Rogers Cup de la Montreal (Premier 5), după ce a învins-o pe australianca Ashleigh Barty (locul 16 WTA), scor 6-4, 6-1, în doar 72 de minute de joc.

Performanța Simonei Halep este cu atât mai mare cu cât ea a jucat 4 meciuri în 48 de ore și a obținut tot atâtea victorii.

Halep va juca, duminică seară (ora 20.30, ora României), pentru a treia oară în ultimii patru ani, în finala turneului canadian, iar adversară îi va fi americanca Sloane Stephens (locul 3 WTA), pe care românca a învins-o în finala de la Roland Garros. Halep conduce cu 6-2 în confruntările directe cu Stephens, cea mai recentă victorie a americancei fiind în optimile de finală ale Openului australian, din 2013.   

Citit 1163 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2018 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.