”Veteranii”, din nou în finala ”Rowmania”. Sport și voie bună, în canotcile lui Ivan Patzaichin

”Veteranii”, din nou în finala ”Rowmania”. Sport și voie bună, în canotcile lui Ivan Patzaichin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ambiții sportive, entuziasm și voie bună. Acestea au fost cuvintele de ordine la cea de-a șasea ediție a concursului de canotci "Descoperă RowMania".

Gălățenii s-au întâlnit sau reîntâlnit cu legendarul campion Ivan Patzaichin, care a ținut să precizeze că "de fiecare vin cu plăcere, căci sunt legat sufletește de Galați. Am petrecut foarte mute vacanțe, în copilărie, aici. Dunărea este un patrimoniu extraordinar și poate să fie o coloană vertebrală a românilor. Poate că măcar acum, în ultimul ceas, să ne unim și să fim împreună", a spus Patzaichin.

Evenimentul de miercuri, 15 august 2018, a stârnit foarte mult interesul gălățenilor, numărul participanților fiind impresionant - 15 echipaje (record local), cu foarte mulți copii dornici să vâslească, unii dintre ei pentru prima dată. "Chiar dacă am câștigat doar experiență, m-am bucurat enorm de această cursă. Una inedită pentru mine, la care vreau să mai particip și în anii următori”, a spus Sebi, un puști de 8 ani. "Am câștigat bucurie și o stare de bine", a completat una dintre participante.

Printre concurenți s-au aflat cunoscuți alergători amatori, care au schimbat asfaltul cu vâslele, alături de Valerică Râmbu, singurul român care a coborât în caiac pe Dunăre, de la izvoare până la vărsare.

În finală s-au calificat "Veteranii", "Lotca" (echipaj brăilean completat de doi gălățeni) și "Arca lui Noe". N-a fost loc de surpriză, câștigători fiind "Veteranii" (Andrei Galeru, Alin Datcu, Cristi Pîrvu, Claudiu Cojocaru, Georgian Ganea, Sandu Voinea, Valerică Râmbu, Cristi Boczar, Theodor Pintilie, Marius Contofan, Viorel Crânganu), care astfel vor avea ocazia, pe 2 septembrie, să-și apere titlul național, în finala de la Tulcea.

Din păcate, aşteptata cursă dintre Brăila și Galați nu s-a desfășurat nici în acest an. Dacă, la ediția precedentă, anularea a avut motive meteo (vânt puternic), acum brăilenii au absentat, alegând să plece mai devreme la naționalele Masters (+35 ani).

Citit 2510 ori Ultima modificare Joi, 16 August 2018 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.