Gălățenii de la Fantezia, o toamnă încărcată

Gălățenii de la Fantezia, o toamnă încărcată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu rezultate foarte bune în palmares, în acest an, cea mai recentă fiind clasarea pe locul 5, la secțiunea latino, a perechii Rareș Vădană - Tea Neculae, la una dintre cele mai mari competiții la nivel mondial, German Open Championship (GOC), la prima lor participare la juniori II (14-15 ani), sportivii clubului Fantezia privesc cu mare interes spre partea secundă a sezonului competițional.

Deși primul concurs al toamnei va avea loc la finalul săptămânii viitoare, "Cupa Shine Dance", la Hunedoara, dansatorii sportivi din cadrul clubului Fantezia vor intra în competiții abia pe 22 septembrie, când vor participa la cea de-a doua ediție a "Festivalului de Dans sportiv Medgidia".

Pentru gălățeni, toamna va fi una plină de evenimente, atât pe plan național, cât și internațional. Prima provocare a fost pentru perechea formată din Mihai Paraschiv (Fantezia Galați) - Irina Tudorache ("Generația 9" București), care la invitația federației de specialitate din Singapore a participat la concursul  internațional "Superstar Championship" 2018.

Cea de-a două provocare o va avea perechea Rareș Vădană - Tea Neculae, care va sparge gheața la prima calificare la un Campionat Mondial, unde va reprezenta România la juniori II - secțiunea latino, în cadrul competiției din 13 octombrie de la Bilbao (Spania).

Campionatul Mondial Under 21, care în acest an se va desfășura la Timișoara, este o altă competiție unde gălățenii speră la o clasare foarte bună, prin perechea Cosmin Lupoaie - Mitzura Pentiuc, la secțiunea standard. Pe lista de evenimente se mai află Transylvanian Grand Prix (noiembrie, Sibiu) și Bucharest Grand Ball (decembrie, București), ambele fiind concursuri internaționale.

Pe plan intern, sportivii antrenați de Andreea Adam au ca prioritate Campionatul Național pe clase de dans, de la sfârșitul lunii septembrie, de la Cluj-Napoca, și "Cupa României", în octombrie, la Brăila.

"E greu să faci performanță cu un buget atât de mic. La momentul actual, avem câteva perechi de top mondial, care și-au demonstrat valoarea prin rezultatele excelente obținute de-a lungul anilor.  Dacă nu găsim o soluție să-i susținem, cât de curând îi vom pierde. Ne-am fi dorit să participăm la cât mai multe competiții pentru a acumula puncte în clasamentul mondial și a promova perechile mici în clasele superioare pe plan național, dar din păcate trebuie să ne mulțumim cu ce putem face", a declarat Andreea Adam, antrenoarea sportivilor de la Fantezia.

Aceasta a mai precizat că printre obiectivele toamnei se numără "finala la Mondialul de juniori II, sferturi sau chiar semifinală la Mondialul sub 21 ani și cât mai multe medalii indiferent de culoarea lor, care să aducă puncte pentru trecerea perechilor în clasele valorice".

Citit 2477 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2018 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.