Patru cluburi de fotbal au fost refinanțate

Patru cluburi de fotbal au fost refinanțate
1,87 milioane de lei pentru fotbalul gălățean
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, care a avut loc joi seară, s-a aflat și finanțarea suplimentară a cluburilor de fotbal care nu au fost cuprinse în Clubul Sportiv Municipal Galați (CSM).

În total s-a alocat suma de 1.870.000 de lei, cu 26 la sută mai puțin decât s-a solicitat, împărțită la cele patru cluburi de fotbal. Cea mai mare sumă a fost primită de către SC Oțelul Galați (Liga a III-a) - 980.000 de lei din un milion solicitat, urmat de CS United (Liga I futsal) - cu 500.000 lei, la jumătate faţă de suma solicitată. Clubul de fotbal feminin, FC Universitatea, cu trei echipe (Liga I - în premieră, Liga a III-a și Under 15) a primit 270.000 de lei, față de 400.000 de lei cât a solicitat, în timp ce echipa de juniori ACSM Dunărea a primit 120.000 de lei (solicitați, 130.000 lei). De precizat că aceste sume se adaugă celor primite în urma asocierii cu Primăria Galați, în martie 2018, când încă nu era înființat CSM-ul, respectiv 1,3 milioane de lei, în total.

Consilierul PNL Onuț Atanasiu a ținut să precizeze faptul că deși a fost înființat CSM-ul, finanțarea se face încă pe baza vechiului regulament. Explicațiile primarului Ionuț Pucheanu au adus alte... nelămuriri.

"Din păcate, așa cum a fost gândit regulamentul FRF, nu permite intrarea entităților care sunt parte din această federație în CSM, pentru că riscă să își piardă locurile din ligile în care evoluează. Urmează ca, în viitor, acest regulament al FRF să fie modificat. Anul acesta se face o excepție, pentru fotbal, ca aceste cluburi să poată fi finanțate pe regulamentul pe care au mers și finanțările din anii trecuți. Reprezintă, poate, o parte din "durerile facerii" acestui CSM. Eu, ca primar, nu puteam să risc pierderea poziției la futsal, la fotbal feminin sau la Oțelul, care vrea să promoveze", a declarat Ionuț Pucheanu.

"Până la ultimele controale ale Curții de Conturi, nu exista CSM-ul. Aici este întrebarea, dacă v-ați asigurat de legalitatea transferului de bani către două părți, a CSM și a cluburilor cu care avem contracte de asociere", a întrebat consiliera Nicoleta Badiu.

"Am încredere în specialiștii din aparatul de lucru al Primăriei, prin urmare, eu zic să mergem pe mâna lor", a completat edilul Galațiului.

În ceea ce privește virarea banilor către cluburi, având în vedere că unele dintre campionatele în care sunt implicate echipele gălățene au început deja sau sunt la un pas de a începe, primarul a completat. "O dată ce au fost votate, de la momentul emiterii HCL și a Dispoziției de primar se pot face plățile. Suntem pe repede-înainte, e vorba de zile".

Citit 6327 ori Ultima modificare Duminică, 02 Septembrie 2018 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.