MECI-EVENIMENT, la Stadionul ”Siderurgistul”. Fotbalul din pasiune, la debutul în prima ligă
Foto: Liviu Pazargic

MECI-EVENIMENT, la Stadionul ”Siderurgistul”. Fotbalul din pasiune, la debutul în prima ligă
FC Universitatea Galați, în meciul promovării în Liga I
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de fotbal FC Universitatea are astăzi, pe teren propriu, mult doritul meci de debut în prima ligă, în compania formaţiei CSS Târgovişte. Partida va avea loc pe Stadionul "Siderugistul", de la ora 17,00.

În urmă cu trei ani, un mic grup de fete se aduna pe un teren de școală, pentru a-şi trăi bucuria de a juca fotbal. De acolo a pornit proiectul FC Universitatea, care s-a dezvoltat foarte rapid, a ajuns un centru regional de atracţie pentru fetele fotbaliste din Galaţi şi judeţele învecinate, a apărut şi echipa secundă, care joacă în Liga a III-a, apoi baza piramidei a devenit mai solidă şi prin formaţia de junioare, iar la vârful acesteia, în finalul lunii mai, se reuşea o performanţă admirabilă pentru un interval de timp aşa de scurt şi pentru un proiect care pornise la drum din pasiune şi se baza pe voluntariat: promovarea în Liga I.

Visul fetelor şi al celor doi antrenori şi fondatori ai clubului devine astăzi realitate şi la modul concret, cu jocul de debut în eşalonul de elită.

"Nu ne temem de vreun adversar"

Echipa adversă, CSS Târgovişte, are atuul omogenităţii, jucând cam în aceeaşi formulă de mai bine de doi ani, valoarea ridicată fiind demonstrată prin câştigarea "Cupei României" în sezonul precedent, dar toate acestea nu au diminuat încrederea gălăţencelor în posibilitatea victoriei, această stare de spirit fiind dominantă în vestiarul celor de la FC Universitatea. "Aştept cu mare nerăbdare acest prim meci al echipei noastre în Liga I. O să se vadă în teren cât de mult înseamnă pentru noi să jucăm în prima ligă. Atmosfera în lot este foarte bună, avem lot foarte puternic şi nu ne temem de nici un adversar. Aşteptăm cu drag publicul din Galaţi să ne fie alături la acest meci-eveniment din viaţa noastră", ne-a mărturisit Loredana Nica, căpitanul echipei din Galaţi.

Cea mai mare dintre surorile Ivan din echipă, Alexandra, aşteaptă acest meci, al debutului său şi al echipei în prima ligă, cu mari emoţii. "Îl aştept de când m-am apucat de fotbal la nivel organizat, pe vremea echipei de la Oţelul. Este împlinirea unui vis, aşa că emoţiile sunt foarte mari. Mi le voi stăpâni la meci, nu-mi fac griji, pentru că avem echipă foarte bună. Nerădbarea este mare, la fel ca încrederea în toate celelalte fete", a afirmat Alexandra Ivan.

Lot fortificat

Având sprijinul municipalităţii, care a alocat echipei 270.000 de lei, FC Universitatea şi-a fortificat lotul cu patru jucătoare cu experienţa Ligii I, Adelina Ion (de la CFR Timişoara), Nina Anca, Lidia Moacă şi portarul braşovean Mirela Abălaşei (toate trei au jucat sezonul trecut la Fair Play Bucureşti), alături de basarabeanca Ana Arnăutu (FC Maximum Cahul).

Una dintre acestea, Adelina Ion, a spus că atmosfera pe care a găsit-o la echipa gălăţeană i-a depăşit aşteptările: "Integrarea în echipă a fost mai rapidă decât mă aşteptam, fetele sunt foarte deschise şi dornice să facem treabă bună împreună. Cred că avem echipă puternică, destul de omogenă şi mă aştept să trecem cu bine peste momentul debutului".

"Să ne bucurăm de fotbal!"

Cei doi antrenori şi totodată conducători ai clubului, Gabi Călinescu şi Alexandru Caracaş, au aşteptări mari de la echipa lor. "La debutul în Liga I, îmi doresc să ne bucurăm împreună de fotbal și să facem din această zi una de sărbătoare. Sper să jucăm fără presiune, chiar dacă suntem o  nou-promovată şi totodată cea mai tânără echipa din Liga I. Reprezentăm Galațiul, suntem singură echipa din Moldova care joacă în prima ligă de fotbal feminin şi invit publicul gălăţean să trăim împreună această mândrie", a declarat Gabi Călinescu.

Alexandru Caracaş crede că FC Universitatea a ajuns la un nivel la care poate crede în victorie în faţa oricărui adversar. "Liga I nu trebuie să ne sperie. Sunt, într-adevăr, echipe mai puternice și mai experimentate decât ce am întâlnit în ultimele două sezoane, dar nici noi nu mai suntem amatori. Chiar dacă începem sezonul jucând trei meciuri în opt zile, sunt convins că fetele noastre vor face faţă acestui debut. Până la urmă, aici ne-am dorit să ajungem, să jucăm cu cei mai buni dintre cei mai buni. Sunt optimist și așa le-am încurajat și pe fete să rămână. Când crezi în tine și în echipa ta, nimeni și nimic nu trebuie sa te sperie. Liga I înseamnă până la urmă testul suprem și mă aștept ca fetele noastre să obțină note mari la fiecare examen. Ştiu că pot, ele pot orice", a spus tehnicianul gălăţean.

După acest prim meci, pentru FC Universitatea va urma duminică, de la ora 10,00, al doilea său joc din Liga I, în faţa deţinătoarei titlului de campioană, Olimpia Cluj.

 

Citit 2444 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2018 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.