Cluburile gălățene au câştigat şase titluri europene la karate

Cluburile gălățene au câştigat şase titluri europene la karate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sportivii de la două cluburi din Galați au participat la Campionatul European de karate de la Belgrad, unde și-au reconfirmat valoarea, obținând 19 medalii, din care şase titluri de campioni.

Clubul Kodo, antrenor Mihai-Cristian Tâmpeanu, a cucerit 13 medalii, prin cei cinci sportivi prezenți la "Europene". La seniori, Mihai Tâmpeanu a câștigat două medalii de aur, la kata individual și enbu mixt, în timp ce la enbu masculin a cucerit medalia de argint. Tot la seniori, Alin Daicu a obținut medalia de argint la enbu masculin, iar Anca Elena Codreanu a devenit campioană europeană la enbu mixt, cucerind și două medalii de argint, la kata echipe și kogo kumite, respectiv, una de bronz, la fuku go. La tineret, Bianca Moglan este dublă campioană la probele de kumite individual și kogo kumite, și vicecampioană la fuku go, respectiv, la kata echipe, alături de Corina Dogaru.

"A fost o competiție puternică. Cu sportivi foarte bine pregatiti, din foarte multe țări de pe continent, însă, ca de fiecare dată, prin devotament și dorința de a fi cei mai buni, sportivii lotului național al României au fost cei mai buni", ne-a declarat Mihai Tâmpeanu. Sportivul și antrenorul clubului Kodo a precizat că a fost foarte emoționat când i s-a intonat imnul: "Este un sentiment greu descriptibil în cuvinte. Este încununarea întregii munci și a sacrificiilor făcute!".

De la Karate Club (antrenor Nicolae Mărăndici), la seniori, Roxana Stoica a devenit campioană la kumite echipe, obținând un argint la fuku go și două medalii de bronz, la kata individual, respectiv, echipe. La cadeți, Cristina Petcu a cucerit două medalii de bronz, la fuku go și kumite individual.

Citit 2300 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2018 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.