Campion la Galaţi, acum golgheter în Lituania

Campion la Galaţi, acum golgheter în Lituania
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Liviu Antal, campion şi câştigător al Supercupei României cu Oţelul în 2011, face senzaţie în fotbalul lituanian, fiind golgheterul primei ligi. Are coechipier la formaţia Zalgiris Vilnius un alt fotbalist trecut pe la Oţelul, brazilianul Marquinhos, împreună cu care a reuşit în weekendul trecut să câştige al treilea trofeu major din cariera sa, Cupa Lituaniei.

Liviu Antal, deşi joacă mijlcoaş dreapta, este foarte aproape pentru a doua oară de o distincţie la care ajung de regulă atacanţii, cea de golgheter al primei ligi din Lituania, după ce fost cel mai bun marcator şi în Liga 1 din România, în 2014. A ajuns la formaţia Zalgiris în urmă cu aproape un an şi jumătate, iar în acest campionat a jucat 20 de meciuri şi a înscris 18 goluri, fiind urmat în ierarhia marcatorilor de un brazilian, Marcos, cu 10 goluri.

De la mijlocaşul lunii august, a avut o serie fabuloasă, cu cinci partide la rând în care a înscris cel puţin câte două goluri. Prima satisfacţie majoră a avut-o la sfârşitul săptămânii trecute, când echipa sa a câştigat, scor 3-0, finala Cupei Lituaniei, cu Stumbras, meci care a constituit şi o revanşă pentru finala din sezonul trecut, pierdută cu 0-1 în faţa aceleiaşi adversare.

În acest ultim meci, Antal nu a înscris, dar pe lista marcatorilor s-a aflat celălalt fotbalist de la Zalgiris care a jucat pentru Oţelul Galaţi, Marquinhos, care a intrat pe teren în minutul 82 şi peste cinci minute a stabilit scorul final. Marquinhos s-a transferat la Zalgiris de la Astra, la începutul acestui an şi totodată al sezonului în Lituania, unde se joace în sistem primăvară-toamnă.

Pentru câştigarea acestui trofeu, Antal a avut o contribuţie esenţială. În sferturile de finală, a marcat de două ori în victoria cu 4-1 în faţa deţinătoarei titlului de campioană, Suduva. În semifinală, a înscris primele două goluri ale victoriei cu 3-0 în faţa echipei Kauno Zalgiris.

În campionat, echipa celor doi foşti jucători ai Oţelului se află pe locul al doilea, la trei puncte de Suduva, dar cu un meci mai puţin, cu cinci etape rămase din sezonul regulat şi alte cinci jocuri ce vor urma în play-off.

Liviu Antal a explicat că în sezonul trecut nu a avut acelaşi randament şi pentru că a avut nevoie de o perioadă de adaptare, mai ales că acolo se joacă mai mult pe teren sintetic. "Acum m-am obişnuit şi mă ajută şi faptul că jucăm într-un sistem care mă avantajează, 4-2-3-1. Sper să continui tot aşa până la sfârşitul campionatului, să fiu sănătos ca să pot să-mi ajut echipa în lupta pentru titlul de campioană", ne-a spus Antal.

"Aici n-ai griji cu salariul"

Campionul României din 2011 a mai adăugat că mentalitatea la nivel managerial în fotbalul lituanian este mult peste ce se întâmplă în ţară. "Fotbalistic, nivelul este uşor sub cel din prima liga din ţară, dar este unul bun şi în continuă creştere, s-a văzut asta şi prin rezultatele din acest an din cupele europene. Diferenţa este că, foarte important, aici eşti respectat şi nu trebuie să-ţi faci griji dacă îţi vei primi salariul sau nu. Sunt foarte corecţi, de un an şi jumătate de când sunt aici nu s-a întârziat cu banii nici măcar o singură zi", a precizat Liviu Antal.

În cupele europene, Zalgiris a trecut de două tururi preliminare (gol decisiv marcat de Antal, cu Vaduz), fiind apoi eliminată de Sevilla.

În ceea ce priveşte parcursul SC Oţelul, Antal a lăudat faptul că echipa gălăţeană nu a primit gol în acest sezon: "Mă bucur să aud că anul acesta lucrurile au început bine, sper să continue pe aceasta linie şi să îşi îndeplinească obiectivul de a promova in liga a doua. În primele opt meciuri să nu primeşti gol... acesta este un aspect foarte important. Salutări foştilor mei coechipieri (n.r. - Iorga şi Sălăgeanu) şi tuturor celorlalţi gălăţeni care sunt acum alături de acest proiect, alături de Oţelul".

 

Citit 3482 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.