Performanţe pentru trei halterofili gălățeni la Campionatul European de juniori! Ultima ispravă, două medalii de aur şi un bronz

Performanţe pentru trei halterofili gălățeni la Campionatul European de juniori! Ultima ispravă, două medalii de aur şi un bronz
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, ora 18.00: Concurs foarte bun făcut de Alexandra Alexe, încununat cu trei medalii. Gălățeanca a luat aurul la stilul smuls cu un avans de 4 kg față de a doua clasată, care s-a dovedit a fi decisiv în ierarhia de la total. La aruncat, Alexe a ridicat 111kg, a ratat ultima încercare la 113, performanţă cu care a luat bronzul la acest stil. Rămasă ultima în concurs, Berfin Altun (Turcia) a generat mari emoţii gălăţencei, încercând cu disperare la 118 kg, pentru a recupera cele 7 kilograme ale sale mai puţin de la smuls. Altun a ratat şi Alexandra Alexe a rămas pe primul loc, campioană europeană şi la total. Alexandra Alexe este legitimată la CSM Dunărea, unde este antrenată de Mihai Nicolae şi Marin Otinceanu.


Andreea Penciu, sportivă legitimată la CSU Galaţi, a obţinut o medalie de argint şi două de bronz la Campionatul European de haltere al junioarelor mari (sub 20 de ani), competiţie care se desfăşoară în Polonia. Paul Dumitraşcu, originar din comuna gălăţeană Piscu, unde s-a format ca sportiv, a obţinut două medalii de aur. El este legitimat acum la Steaua Bucureşti.

Surprinzător, cel puţin din punct de vedere teoretic, competiţia continentală a junioarelor mari din cadrul categoriei 58 de kilograme a fost mai puternică decât cea similară de la senioare, din luna martie. În aceste coordonate s-a încadrat şi Andreea Penciu, care a ridicat cu succes bara încărcată cu greutăţi mai mari ca la Europenele de senioare, confirmând astfel cele două medalii din luna martie.

La stilul smuls, a ridicat 84 kg la prima încercare, 87 la a doua şi 89 la ultima, cu un kilogram mai mult ca atunci când a luat argintul european al senioarelor. Acum, a terminat tot pe locul al doilea, prima poziţie fiind ocupată de o altă româncă, Andreea Olaru (90 kg).

La aruncat, progresul gălăţencei a fost unul substanţial, ridicând 107 kg, cu 5 kg peste ce putea în primăvarea, reuşită care i-a adus medaliile de bronz la acest stil şi la total.

Andreea Penciu are doar 18 ani, împliniţi luna trecută, şi este antrenată la CSU Galaţi de Costel Dimofte, Mariana Dumitrache şi Mariana Toma.

Paul Dumitraşcu, sportiv născut în comuna Piscu, unde a fost format de antrenorul Alexandru Dumitrescu, a confirmat şi el medaliile obţinute la Europenele de seniori, reuşind acum obţinerea a două titluri de campion european. La stilul aruncat a fost net superior tuturor adversarilor, cu 170 kg, ceea ce i-a permis să fie pe primul loc şi la total, chiar dacă la stilul smuls (132 kg) a fost abia pe locul al şaselea.

O altă gălăţeancă, Mihaela Ilie (dublă legitimare, CS Şcolar - CSU), care are doar 16 ani şi a concurat pentru prima dată la CE Under 20, a terminat pe locul al şaptelea la total şi la smuls, iar la aruncat a fost pe locul 8, bilanţ "bun, mulţumitor, chiar dacă putea mai mult", în opinia antrenorului Costel Dimofte.

Tot de la CSS/CSU a mai concurat în Polonia şi Bianca Grigoraş (categoria 53 kg), care s-a clasat pe locul 11 la aruncat şi total, iar la smuls pe locul 10.

Marți seară va intra în concurs şi Alexandra Alexe (CSM Dunărea).

Andreea Penciu a avut la total un plus de şase kilograme faţă de cât ridicase în martie, la CE de seniori
Citit 1927 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.