Eveniment grandios, sâmbătă, la Oţelul. Galaţiul fotbalistic, reîntâlnire cu istoria sa

Eveniment grandios, sâmbătă, la Oţelul. Galaţiul fotbalistic, reîntâlnire cu istoria sa
Sălăgeanu, Troscenco, Florea şi Ion Gigi, prezentând tricourile pregătite pentru meciul legendelor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un eveniment de suflet pentru pasionaţii fotbalului gălăţean, de o amploare fără precedent, va avea loc sâmbătă, la stadionul "Oţelul", de la ora 15.00: întâlnire cu fotbaliştii din toate cele trei generaţii glorioase din istoria Oţelului.

Tot ce a fost generaţie de vârf în istoria Oţelului va avea reprezentanţi ce vor intra pe teren, pentru un meci demonstrativ: cea care în 1988 devenea singura din România ce a învins pe Juventus Torino, cea din a doua parte a anilor ’90 care readucea Oţelul Galaţi în cupele europene şi campioana din 2011.

Evenimentul are loc la iniţiativa şi în organizarea promotorului Adrian Troscenco şi a prietenului său Daniel Florea, fost jucător şi antrenor al echipei roş-alb-albastre. "Sunt oameni, personalităţi care au făcut istorie pentru Oţelul, pentru Galaţi, chiar şi pentru România, privind prin unicitatea victoriei cu Juventus din Cupa UEFA. Au fost încântaţi când le-am făcut invitaţia. Pentru mine este foarte important ca publicul din Galaţi să vină la stadion. Nimic nu ne-ar aduce mai multă bucurie ca tribune populate ca pe vremea generaţiei din 1988 sau a campioanei provinciei, aşa cum s-a spus despre cea din anii ’90", a spus Daniel Florea.

Ion Gigi, care a făcut parte atât din generaţia care pe 7 septembrie 1988 învingea la Galaţi pe Juventus Torino, cât şi din cea cu Valentin Ştefan căpitan, cu vârf ca performanţe în anii 1996-1998, aşteaptă cu nerăbdare evenimentul de sâmbătă. "O să mă reîntâlnesc cu foarte mulţi oameni dragi, aşa că îmi este greu să nu trăiesc până sâmbătă copleşit de emoţii. Îmi doresc ca această sărbătoare a trecutului glorios să adune mai mult tot ce înseamnă Galaţi în jurul prezentului, pentru un viitor cu Oţelul din nou în elită", a mărturisit Ion Gigi, acum team-manager al echipei roş-alb-albastre.

Adrian Sălăgeanu, care cel mai probabil va avea o apariţia simbolică, de doar câteva minute, în "meciul legendelor", pentru că va avea de jucat imediat, de la ora 17.00, în partida Oţelului cu CSM Roman, din Liga a III-a, a mărturisit că, dintre toţi cei cu care a devenit campion în 2011, îi este dor cel mai mult de antrenorul Dorinel Munteanu. "Munti" a confirmat că va veni împreună cu atacantul Marius Pena, pe care îl are ca jucător şi la echipa pe care o antrenează acum, Concordia Chiajna, cu toate că peste doar două zile au meci în Liga I, cu Dinamo. "Sălă va putea să joace foarte puţin în meciul legendelor, dar are înlocuitor de nădejde. Dorinel ne-a spus că vrea să şi joace", a adăugat promotorul Adrian Troscenco.

Călugăru, Agiu, Anghelinei, Gelu Popescu, Ralea, Profir şi Antohi sunt printre primii din Generaţia '88 care şi-au confirmat prezenţa.

Citit 2298 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.