Două titluri de campioană europeană

Două titluri de campioană europeană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bilanţul sportivilor gălăţeni la Campionatul European de haltere pentru juniori (sub 20 ani) şi tineret (sub 23 de ani) a fost completat de excelentele rezultate ale Alexandrei Alexe, care a obţinut două titluri de campioană continentală şi o medalie de bronz.

Alexandra Alexe, legitimată la CSM Dunărea Galaţi (antrenori Nicolae Mihai şi Marin Otinceanu), a concurat în cadrul categoriei 69 kilograme a juniorilor Under 20. A început excelent la stilul smuls, unde a demonstrat că este superioară adversarelor, luând un avans considerabil în faţa a două contracandidate pentru aurul de la total, care s-a dovedit a fi decisiv.

Alexe a fost singura dintre primele opt clasate care a reuşit toate cele trei încercări, cu bara încărcată la 86, 90 şi apoi 92 kg. Şi-a asigurat astfel titlul de campioană europeană la acest stil şi urma să intre la "aruncat" având un kilogram în plus faţă de a doua clasată în acel moment, Maria Andreeva (Rusia), şi un avans considerabil faţă de două specialiste la aruncat: 4 kg faţă de Ilia Hernandez (Spania, locul 3 la smuls) şi 7 kg faţă de Berfin Altun (Turcia).

La al doilea stil, a intrat la 107, a fixat la fel ca rusoaica, Andreeva a ridicat apoi 110 şi Alexe a pus presiune pe aceasta ridicând 111 la a doua încercare. Sportiva din Rusia a ratat la 113, rămânând în urma gălăţencei, care şi ea a ratat tot la 113, resimţindu-se în urma unei accidentări la piciorul drept. Rămăseseră în concurs sportivele din Spania şi Turcia, ambele cu a doua încercare mai sus, la 115. Hernandez a ratat şi a reuşit apoi din a treia, fără a ameninţa primul loc la total al Alexandrei. În schimb, Altun a reuşit din a doua la 115 şi au urmat emoţii mari pentru delegaţia românilor, turcoaica intrând la 118, pentru a recupera ecartul de 7 kg de la smuls, dar a fost prea mult pentru ea, a ratat, iar Alexe a rămas prima, campioană europeană şi la total, singura ierarhie pentru care se dau medalii la Jocurile Olimpice. La aruncat, Alexe a primit medalia de bronz.

Performanţa anului pentru CSM Dunărea

Unul dintre cei doi antrenori ai săi de la CSM Dunărea, Nicolae Mihai, a sublinit că Alexandra Alexe a reuşit cea mai mare performanţă din acest an a clubului Dunărea, la capitolul sporturi olimpice. "A făcut un concurs excelent, la fel este şi rezultatul, mai ales pentru CSM Dunărea. Un mare merit îl are colegul meu, Marin Otinceanu. În 2014, când a fost chemată la lotul naţional, pentru pregătire centralizată la Botoşani, am spus că e prea crudă, să mai aşteptăm. El a insistat, a mers la lot şi a decis bine", a spus Nicolae Mihai.

Alexandra Alexe a fost desemnată "cel mai bun sportiv gălăţean al anului 2015" de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, când a fost triplă campioană europeană de cadeţi. Anul trecut, lua trei medalii de bronz la Europenele juniorilor sub 17 ani, iar în acest an, la Campionatul Mondial U20, obţinea locul 4 la smuls şi locul 5 la total (203 kg, la fel ca acum).

La acest Campionat European de juniori şi tineret, care se desfăşoară în Polonia, au mai fost medaliaţi alţi doi gălăţeni. Andreea Penciu (CSU Galaţi) a obţinut o medalie de argint şi două de bronz, iar Paul Dumitraşcu, originar şi format ca sportiv în comuna Pechea iar acum legtimat la Steaua Bucureşti, a obţinut două medalii de aur, la aruncat şi total.

România a ajuns la 19 medalii la Europenele de haltere pentru juniori şi tineret (8-4-7), bilanţul la juniori fiind 5 aur - 4 argint - 6 bronz, iar la Under-23, 3-0-1.

Performanţele de la această competiţie reuşite de Alexandra Alexe şi Andreea Penciu confirmă că halterele reprezintă cea mai performantă disciplină sportivă practicată la cluburile din Galaţi. Reamintim că în luna martie a acestui an, la Campionatul European pentru seniori, Elena Andrieş (CSU Galaţi) a obţinut trei medalii de aur, iar Andreea Penciu un argint şi un bronz.

Citit 681 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.