Oţelul şi Sporting s-au impus cu acelaşi scor. Victorie sub privirile ”legendelor”

Oţelul şi Sporting s-au impus cu acelaşi scor. Victorie sub privirile ”legendelor”
"Legendarii" Oţelului, la reîntâlnirea de sâmbătă cu publicul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

SC Oţelul a câştigat cu 2-0 partida de pe teren propriu cu CSM Roman, din cadrul etapei a zecea a Seriei 1 din Liga 3, la fel cum a făcut şi Sporting Lieşti în faţa celor de la KSE Tg. Secuiesc.

Chiar dacă nu a făcut un joc strălucit, Oţelul a dominat categoric şi s-a impus fără nicio emoţie în faţa ultimei clasate. Ambele goluri, înscrise în minutele 9 şi 57, au avut acelaşi scenariu: centrări ale lui Sălăgeanu, finalizate de Andrei Antohi. Sub privirile tatălui său, fostul atacant Puiu Antohi, din echipa care în urmă cu 30 de ani învingea la Galaţi pe Juventus Torino, Antohi jr. a mai avut alte trei mari ocazii de a înscrie.

Singurul moment neplăcut a fost spre finalul partidei (min.79), când ghinionistul Mihai Manău s-a accidentat şi a fost nevoit să ceară schimbare.

Antrenorul Alin Pânzaru a început meciul în formula Iliescu – Al. Vasile, Ghiocel, Gâţă, Manău – Moglan, Codreanu – Iorga, Zaharia, Sălăgeanu – Antohi. În partea a doua au mai intrat Stoian, Cîrjan, Matei şi Crihană.

În urma acestei victorii, Oţelul rămâne pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte (26) cu SCM Gloria Buzău, dar cu golaveraj superior. În această rundă, formaţia din Buzău s-a impus pe teren propriu, scor 2-0, în meciul cu Bucovina Rădăuţi. 

Sporting Lieşti s-a impus tot cu 2-0, în faţa celor de la KSE Tg. Secuiesc, prin golurile marcate de Munchiu şi Manea, urcând pe locul 6. În etapa următoare, Oţelul va juca pe terenul celor de la KSE Tg. Secuiesc, iar Sporting la CSM Rm. Sărat.

Costin, din nou cu trofeul de campioană

Partida de campionat a fost precedată de un eveniment cu mare încărcătură emoţională, un meci demonstrativ în care au evoluat foşti fotbalişti ai Oţelului din cele trei generaţii de referinţă din istoria fotbalului gălăţean: cea care învingea în 1988 pe Juventus Torino la Galaţi în Cupa UEFA, “Campioana Provinciei” din a doua parte a anilor ’90 şi cea care câştiga campionatul şi Supercupa în 2011.

Sergiu Costin a intrat pe teren la fel cum o făcea în urmă cu şapte ani din postura de căpitan, aducând în faţa publicului trofeul de campioană. “Reîntâlnirea cu oamenii din Galaţi a fost cu foarte mari emoţii. Am venit cu foarte mare drag şi a fost o mare bucurie să revăd aceeaşi oameni care au fost de-a lungul timpului mereu aici, alături de Oţelul. Mă simt acasă şi sunt foarte fericit în aceste momente. Am ridicat din nou trofeul de campioană şi îmi place la nebunie să fac asta, chiar dacă este destul de greu”, a mărturisit Sergiu Costin, care continuă să trăiască bucuria fotbalului din teren, jucând în Liga a IV-a bistriţeană pentru liderul seriei Sud, ACS Dumitra.

Cea mai ovaţionată revenire pe gazonul de la “Oţelul” a fost a antrenorului campion în 2011, Dorinel Munteanu. “Ca întotdeauna, a fost foarte plăcută reîntâlnirea cu publicul gălăţean. Nici nu poate fi altfel atât timp cât împreună, toată suflarea fotbalistică din Galaţi, am făcut acea performanţă unică pentru toată Moldova. Echipei de astăzi îi doresc să promoveze. Cei care conduc destinele Oţelul, să învestească foarte multă pasiune, să ducă mai departe performanţele noastre. Totul este posibil în viitor, aşa că nu este exclusă o revenire a mea aici”, a spus “Munti”.

Atacantul din anii ’90, Ion Viorel, şi-a exprimat bucuria că se continuă tradiţia unor astfel de evenimente, cu reîntâlnirea foştilor jucători: “Oţelul Galaţi ţine această tradiţie şi ne adună, asta este un lucru mare. Este extraordinar, mereu este foarte emoţionant când revenim aici. Sper din tot sufletul ca Oţelul să revină repede sus, unde-i este locul, oamenii din acest oraş merită să ducă tradiţia acestei echipei mai departe”

Moisescu, încă un mandat

Duminică, a avut loc Adunarea Generală de alegeri a membrilor cotizanţi ai Suporter Club Oţelul Galaţi. În condiţiile în care nu au avut contracandidaţi, preşedintele Cornel Moisescu, vicepreşedintele Cosmin Ilaș şi Daniel Tudorică – secretar au fost aleşi în conducerea clubului pentru încă doi ani. Membri în Comitetul Directori au mai fost aleşi Virgil Rădulescu, Dan Roșcan, Iulian Bahrim și Nicușor Istrate.

Citit 2824 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2018 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.