Weekend cu agendă ultraîncărcată. Meciuri de la prânz până-n noapte, cu prelungiri. PROGRAM

Weekend cu agendă ultraîncărcată. Meciuri de la prânz până-n noapte, cu prelungiri. PROGRAM
Stadionul "Oţelul", ora 14.00, una din bornele importante ale zilei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Astăzi, zece ore de meciuri, aproape fără întrerupere: de la 12,00 până spre 22,00. În trei arene diferite!


Programul zilei de sâmbătă este cel mai încărcat şi totodată atractiv pentru pasionaţii de sport din Galaţi. Cine doreşte să asiste la cât mai multe din evenimentele zilei, intră în „Sala Dunărea” la ora 12,00 şi tot acolo „închide” spre ora 22,00, după ce trece şi pe la stadionul „Oţelul” şi pe la Patinoar. De asistat la toate, este imposibil, orele de disputare în unele cazuri suprapunându-se. Vor fi şi prelungiri, duminică dimineaţă la „Siderurgistul”. Dacă vreţi şi-un supliment, se poate începe astăzi chiar mai devreme, de la ora 11,00, la „Municipal”, cu meciul de rugby CSM Galaţi – RC Bârlad din eşalonul secund.

Atenţie la indicatorul de combustibil de la autoturism sau la conţinutul portofelului pentru varianta taxi, căci transportul rapid va fi astăzi o condiţie obligatorie pentru cine doreşte să prindă măcar câte un pic din fiecare: handbal masculin, fotbal la Oţelul, handbal feminin, volei masculin, hochei, toate astăzi, pentru o încheiere duminică dimineaţă cu fotbal feminin de prima ligă.

Traseul începe cu un prim drum la sala „Dunărea”, unde vor juca handbaliştii de la CSU Galaţi, cu începere de la ora 12,00, în eşalonul secund. Formaţia antrenată de Florin Andronic a ajuns pe locul doi, ultimul care duce la barajul pentru promovare, iar astăzi joacă pentru a-l păstra, în compania formaţiei de pe locul trei, CNOT Braşov, faţă de care are un singur punct avans.

A doua destinaţie, stadionul „Oţelul”

Apoi, fuga la stadionul „Oţelul” pentru fotbal, meciul din etapa a 12-a a Ligii 3 dintre SC Oţelul şi Metalul Buzău, care va începe la ora 14,00. Echipa gălăţeană va încerca să-şi continue drumul spre promovare cu o nouă victorie, singura variantă în duelul de la distanţă cu cealaltă echipă din Buzău, contracandidata SCM Gloria, aceasta din urmă având meci uşor astăzi, acasă, cu modesta Şomuz Fălticeni. Pentru echipa antrenată de Alin Pînzaru se anunţă un meci deloc lejer, Metalul Buzău având un potenţial mult peste locul ocupat în clasament (10), cu un joc foarte bine organizat de antrenorul Vali Stan (fost jucător mulţi ani în Galaţi, la fosta FCM Dunărea), aspect care s-a văzut şi în meciul amical pe care cele două formaţii l-au disputat la Galaţi (scor 1-1), înaintea începerii campionatului.

Oricum, Oţelul porneşte ca mare favorită, ţinând cont şi de creşterea din joc, evidentă inclusiv în partida din etapa trecută, câştigată în deplasare, scor 2-0, la KSE Tg. Secuiesc. „Mai avem patru meciuri în acest an din care vreau maximum de puncte, este singura variantă pentru a intra în iarnă cât de cât liniştiţi. Implicit, trebuie să avem şi la meciul de astăzi determinare totală, atitudinea aducătoare de victorii”, a declarat Alin Pânzaru, antrenorul Oţelului. Acesta are două absenţe din lot, Puţanu şi nigerianul Onyeka, ambii cu accidentări de durată.  

Cealaltă formaţie gălăţeană din Seria 1 a celui de-al treilea eşalon fotbalistic, Sporting Lieşti, va juca în deplasare, tot astăzi de la ora 14,00, cu CSM Rm. Sărat. Sporting are o mare ocazie de a bifa a opta partidă consecutivă din campionat fără înfrângere, adversarul fiind unul modest, aflat pe locul 12. 

Înapoi la sală, cuplaj de prima ligă

De la stadion, urmează revenirea la sala „Dunărea”, acum fiind timp şi de o mică pauză. Va fi un cuplaj atractiv, cu jocuri din prima ligă de handbal feminin şi volei masculin, care începe de la ora 17,30.

Prima partidă a cuplajului va fi cea dintre echipele feminine de handbal CSM Galaţi şi Universitatea Cluj, din etapa a noua a Ligii Naţionale. Formaţia gălăţeană are în plan câştigarea în primul rând a disputelor cu echipele din a doua parte a clasamentului, iar acesta este unul dintre ele. Universitatea Cluj este pe locul 13, devenit ultimul după retragerea celor de la CSM Roman, fără nici un punct acumulat până acum, astfel că CSM Galaţi are o mare oportunitate de a obţine a treia victorie a sezonului. Acest meci poate fi urmărit şi în transmisia directă de pe TVR1.

Primul derbi la volei

După handbalul feminin, va urma primul meci cu caracter de derbi din acest sezon pentru voleibaliştii de la CSM Arcada, care vor întâlni pe SCM U Craiova, cu începere din jurului orei 19.45. Este o confruntare dintre două din fruntaşele ultimelor sezoane, care au pornit foarte bine şi acum. Formaţia olteană este pe primul loc, cu 11 puncte (4 jocuri), iar Arcada pe trei, cu 8 puncte, dar cu un meci mai puţin disputat de către formaţia gălăţeană. Pe locul doi este cealaltă pretendentă la titlul de campioană, VM Zalău, cu 10 puncte din 4 jocuri, pe care oltenii au învins-o acum trei etape la Craiova, cu 3-2. În concluzie, CSM Arcada – SCM U Craiova este o partidă ce se anunţă spectaculoasă, atractivă şi prin prisma mizei ridicate. Întâlnirea va fi condusă de un cuplu de arbitri bucureșteni: Bogdan Stoica/Florin Vasile Bosi.

Intrarea spectatorilor la acest cuplaj se face pe bază de bilete, care costă 30 de lei la fotolii, 20 de lei în sectorul B şi în primul rând al sectoarelor A şi C, respectiv 5 lei în celelalte zone ale tribunei.

La Patinoar şi înapoi la sală

Pentru cei pasionaţi atât de handbal şi volei, cât şi de hochei, va fi o seară cu o alegere dificilă. Cam în acelaşi timp cu amintitul cuplaj are loc şi un meci interesant de hochei, a doua confruntare din Liga Naţională dintre CSM „Dunărea” Galaţi şi ACSH Georgheni, care începe la ora 18,30. O varintă de compromis ar putea fi vizionarea primei reprize la handbal, apoi deplasare rapidă la Patinoar, iar după finalul de la hochei (în jur de ora 20,30) cu revenire la sala „Dunărea”, pentru finalul derbiului la volei. 

Fotbalistele, ultimul joc acasă

Programul plin de sâmbătă are şi prelungiri, pentru duminică dimineaţă: meciul de fotbal feminin din prima ligă dintre AFC Universitatea Galaţi  şi Fair Play Bucureşti, care se va disputa de la ora 10,00, la stadionul „Siderurgistul”. Fotbalistele echipei gălăţene au şi ele doar varianta victoriei, singura care le poate readuce în zona primelor patru locuri din clasament. Aceasta este ultima partidă de pe teren propriu din turul campionatului.

Sâmbătă (ora 14,00), tot la „Siderugistul”, va juca şi echipa a doua de la AFC Universitatea, cu CSM Focşani, în cadrul Ligii 3.

Plătesc pentru eroarea celor din FRF

Deşi a obţinut pe teren 7 puncte, AFC Universitatea a rămas în clasamentul Ligii I numai cu 6. Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis ca la partida Universitatea Alexandria – Universitatea Galaţi, încheiată cu scorul 2-2, să fie acordată victorie cu 3-0 gazdelor.

Echipa din Alexandria a făcut contestaţie pentru că adversara a efectuat cinci schimbări, susţinând că regulamentul permite maxim trei. De partea cealaltă, antrenorii echipei gălăţene s-au bazat pe ce scria chiar şi după meciul respectiv în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), publicat pe site-ul oficial al FRF, Articolul 46, punctul 3: „Echipele participante în competiţiile de fotbal feminin, copii şi juniori au dreptul să efectueze cinci înlocuiri de jucatori pe toată durata jocului”.

După depunerea contestaţiei de către clubul teleormănean, conţinutul ROAF-ului de pe site-ul FRF a fost modificat, astfel că în articolul 46, punctul 3, a apărut o paranteză: „(cu excepţia echipelor de fotbal feminin din Liga 1)”, în timp ce la punctul 1 din acelaşi articol a apărut o precizare despre fotbalul feminin, conform căreia la nivelul Ligii 1 de fotbal feminin sunt permise maximum trei schimbări. Nici această ultimă precizare nu era scrisă în ROAF-ul publicat la ora meciului de la Alexandria pe frf.ro, site-ul oficial al federaţiei.

Cel mai probabil, Comitetul Executiv a modificat ROAF-ul înaintea începerii campionatul, dar nu a informat cluburile şi nici nu şi-a actualizat regulamentul de pe propriul site, lucrurile urmând să fie lămurite la recursul pe care intenţionează să-l depună AFC Universitatea.

Citit 2585 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.