Planuri ambiţioase la CSM Phoenix CSU. Transferuri pentru intrarea în play-off

Planuri ambiţioase la CSM Phoenix CSU. Transferuri pentru intrarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conducerea echipei masculine de baschet CSM Phoenix CSU Galaţi îşi doreşte să facă două transferuri pentru a-şi mări şansele de atingere a obiectivului, intrarea în play-off, imlicit printre cele mai bune opt echipe din Liga Naţională.

Deşi a pornit sezonul din a treia grupă valorică, CSM Phoenix CSU are ambiţii la fel de mari ca în campionatele precedente, obiectivul fiind ajungerea în play-off, implicit o clasare în primele opt locuri ale Ligii Naţionale.

Până acum, parcursul echipei gălăţene este în graficul dorit, formaţia antrenată de muntenegreanul Dragan Radovici fiind pe primul loc în Grupa C, unde mai are de disputat partidele ultimelor trei etape. În cazul în care îşi vor confirma statutul de mari favoriţi în cele trei jocuri, baschetbaliştii de la CSM Phoenix CSU vor primi recompensa pentru primul loc: calificarea pentru faza a doua a campionatului în Grupa Galbenă, unde se vor duela pentru intrarea în play-off cu echipele aflate pe locurile 7 și 8 în prima grupă valorică și ocupantele locurilor 1-3 din cea de-a doua grupă.

Sub panou şi la coordonare

Florin Atanasiu, șeful secției de baschet a CSM Galați, speră că nu vor apărea surprize neplăcute în finalul Grupei C. "Am avut un tur de campionat peste așteptările noastre, băieții au dat dovadă de profesionalism, cu un antrenor deosebit. Acum mai avem trei meciuri, în care nu cred că vom avea probleme, iar din 19 ianuarie vom începe partea a doua a campionatului, care va fi un altfel de baschet, exact la nivelul campionatului de anul trecut, când vom juca împotriva unor echipe cu tradiție", a declarat Atanasiu. Totodată, acesta a precizat că în cazul foarte probabil al intrării în Grupa Galbenă va fi nevoie de fortificarea lotului, urmând să se încerce cel puţin două transferuri. "Obiectivul nostru este un loc de play-off, iar pentru asta ne vom mai întări. Avem jucători tineri, care au demonstrat că pot face față jocului, avem juniori extraordinari de buni, Radu Voinescu, George Vlad și David Stan, care progresează pe zi ce trece, îl avem pe Vlad Corponean, jucător român cu experiență. Totuşi, suntem cu un lot restrâns numeric şi mai avem nevoie de jucători care să dea valoare echipei. Am mai avea nevoie de un jucător înalt, pentru recuperare, și de un conducător de joc", a concluzionat Atanasiu.

Următorul joc, duminică

CSM Phoenix CSU va fi prima echipa gălăţeană care va intra pe teren pentru un meci oficial în 2019, urmând să întâlnească pe CSM Focşani, la Galaţi, pe 6 ianuarie. Apoi vor mai fi jocurile cu ultima clasată, Universitatea Cluj, în deplasare, şi, pe teren propriu, cu ACS Tg. Jiu (locul 4), pe 9, respectiv, 12 ianuarie.

Citit 1124 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2019 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.