HANDBAL. CSM Galați, înfrângere în primul meci al anului
Foto: Iulia Kelt

HANDBAL. CSM Galați, înfrângere în primul meci al anului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de handbal CSM Galați a pierdut, scor 26-31, în fața formației Gloria Bistrița, în antepenultima etapă din Liga Națională. Partida a fost prima oficială din acest an și prima după o pauză competițională de două luni.

Jocul a fost unul foarte echilibrat în primele minute, Gloria s-a desprins în minutul 10, scor 6-4, iar schimbările făcute de tehnicianul gălățean au avut efectul scontat, o revenire în joc cu reducerea diferenței până la un singur gol, 9-10, în minutul 17. Finalul primei reprize a fost la o diferență de 5 goluri (13-18), deși putea fi mai mică, pe fondul unor parade bune ale portarului Emilia Anghel. În repriza secundă, Gloria și-a păstrat avansul, echipa gălățeană a avut de mai multe ori șansa egalării, în minutul 37, s-a apropiat la 2 goluri (18-20), diferență care s-a menținut și în următoarele 15 minute. Emilia Anghel consideră că meciul putea fi câștigat, dar că diferența s-a văzut pe partea de apărare. ”Ne-am pregătit destul bine în această perioadă, mai ales pentru acest meci. Greșelile noastre au contat foarte mult în evoluția scorului. Pur și simplu ne-am bătut singure, am fi putut scoate mai mult, un egal și de ce nu o victorie. Cred că diferența s-a făcut pe contraatacurile lor și la jocul cu pivotul, unde apărarea noastră este mai slabă”, a declarat portarul echipei gălățene.

Acest rezultat, coroborat cu cel al HC Brăila, care a pierdut pe teren propriu, cu CSM Slatina, echipa gălățeană se menține pe locul 12, ultimul care asigură prezența la barajul de menține/promovare în prima ligă.

Pentru CSM Galați urmează un alt meci important, mâine, ora 17.30 (televizare TVR), cu Gloria Buzău, care a pierdut, la limită, în fața campioanei en-titre, CSM București. ”Știam încă dinainte de jocul de la București ce lot are Buzăul. Ne-am întâlnit cu ele în amicalul de la Brăila. Au un lot de jucătoare numeros și valoros, au făcut și achiziții în această iarnă. Noi suntem aceleași fete. Dacă azi am pierdut, iar ele au avut acel rezultat la București, nu înseamnă că duminică le va fi favorabil lor. Într-un meci amical fiecare încearcă să își exerseze scheme, joacă toată lumea, presiunea nu este, așa că meciul amical nu va fi la fel cu cel de duminică”, a declarat Daciana Balaban, coordonatorul CSM Galați.

Citit 1284 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2019 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.