Clubul United a fost învins, dar rămâne optimist

Clubul United a fost învins, dar rămâne optimist
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicecampioana sezonului trecut, United Galați, a pierdut derbiul cu Autobergamo Deva (scor 1-2), în etapa trecută, iar în urma acestui rezultat a făcut rocada cu ardelenii în fruntea clasamentului Ligii I de futsal. Îndârjiţi de acest eşec, cei din echipa gălăţeană vor acum să-şi câştige toate meciurile rămase de disputat din sezonul regulat.

Antrenorul gălățenilor, Florin Ignat, consideră că, în ciuda acestei înfrângeri, atmosfera de la echipă este una bună şi în perioada următoare vor lucra mai mult la remedierea greșelilor apărute în jocul cu Deva. "Suntem necăjiți că am pierdut, dar mergem înainte. Nu a fost un meci decisiv, ci doar unul de campionat. Dacă era decisiv, cu siguranță eram mai supărați. Din punctul meu de vedere, nu trebuia să pierdem, având în vedere aspectul jocului, însă așa este în sport. Important este să ne câștigăm toate meciurile care au mai rămas", a declarat Ignat.

Campionatul intern intră într-o scurtă pauză competițională, echipa națională a României fiind angrenată într-o campanie de pregătire care include și susținerea unei "duble" amicale cu reprezentativa Italiei.

"În această perioadă de pauză vom face antrenamente, iar următorul meci va fi cel din Cupă, cu Tg. Secuiesc (n.r. - pe 10 februarie, în deplasare). Avem timp să remediem greșelile pe care le-am făcut la Deva, unde am ratat foarte mult", a mai spus Ignat.

În clasament, United se află pe locul al doilea, cu 31 de puncte, la numai două puncte în urma liderului - Autobergamo Deva. "În ultimii patru ani, cei care au terminat sezonul regulat pe primul loc nu au câștigat campionatul. Deci asta nu ar trebui să fie o problemă pentru noi", a concluzionat tehnicianul gălățean.

Patru pentru "naționale"

Patru jucători legitimați la United Galați au fost convocați la loturile naționale de futsal ale României. Căpitanul naționale de seniori, transferat în această iarnă la Galați, Mimi Stoica, îl va avea alături pe coechipierul de club Andrei Crăciun, cei doi urmând să participe, de astăzi până pe 6 februarie, la un stagiu de pregătire care cuprinde două jocuri amicale internaționale, cu reprezentativa Italiei, ce vor avea loc pe 3 și 4 februarie, la Piatra Neamţ.

De asemenea, sportivii Matei Boșneagă și Andrei Dinicuță au fost convocați la lotul național Under 19 al României, pentru un cantonament de pregătire la Odorheiu Secuiesc, în perioada 7-15 februarie.

Citit 891 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2019 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.