CSM Arcada a zburdat în faţa Stelei
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada a zburdat în faţa Stelei
Victorie importantă în Divizia A1
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În etapa a doua a returului Diviziei A1, formaţia gălăţeană CSM Arcada a confirmat că este pe o curbă ascendentă, câştigând partida de pe teren propriu cu Steaua de o manieră generatoare de optimism: 3-0 (25-16, 25-18, 25-17).

Meciul era unul important pentru formaţia gălăţeană, care este obligată să-şi câştige toate meciurile, cel puţin de acasă, la scoruri de trei puncte, pentru a se apropia de contracandidatele la titlu. Au existat unele temeri înaintea jocului, alimentate de faptul că Steaua este o echipă bine cotată şi care venea cu motivaţie maximă, având şi ea mare nevoie de puncte pentru a prinde grupa locurilor 1-6 la finalul sezonului regulat.

Aceste temeri s-au risipit extrem de repede, după primele schimburi de mingi. Echipa gălăţeană a realizat una dintre cele mai eficiente partide din acest campionat. Jocul a fost abordat cu atitudinea optimă, astfel că în majoritatea timpului pe teren a contat o singură echipă, cea gălăţeană. Cu un joc foarte bine coordonat, cu atacuri necruţătoare şi servicii care au pus probleme preluării adverse, completate cu blocaje eficiente, sportivii antrenaţi de Sergiu Stancu au câştigat de justeţe, fără emoţii.

O scurtă lecturare a evoluţiei scorului este elocventă pentru difererenţa de combativitate şi potenţial dintre cele două grupări: Setul I - 4-2, 8-4, 11-6, 14-7, 21-10 şi 25-16; Setul II - 2-0, 5-4, 11-5, 12-9, 17-11, 20-14, 25-18; Setul III - 4-1, 7-3, 10-5, 14-9, 14-12, 18-12, 25-17.

Sergiu Stancu, antrenorul echipei CSM Arcada, s-a declarat mulţumit în primul rând că începe să se contureze o serie de rezultate foarte bune, consecutive. "A fost o partidă bună din partea noastră, în fața unei adversare incomode. Steaua poate pune probleme oricărei echipe din partea superioară a clasamentului și care se va bate cu siguranță în primele şase locuri. Mă bucură victoria şi mai ales faptul că am început să legăm meciurile câştigate, cu toate că mai sunt unele mici aspecte în joc care mă nemulţumesc", a declarat Sergiu Stancu.

Un alt aspect îmbucurător a fost revenirea lui Bissette în teren, după accidentarea din partida cu CSM Bucureşti, din Cupa României. "Mă simt bine și acum, încet-încet, am intrat și pe teren. Am revenit la antrenamentele obişnuite, alături de colegii mei, iar acest lucru s-a simţit în jocul meu. Dacă ne concentrăm pe fiecare meci de acum înainte, putem să recuperăm diferența și să câștigăm campionatul", a spus Bissette.

Antrenorul gălăţean a trimis în teren următorul "sextet": Raici (căpitanul echipei), Mihalj, Raici, Borovniak, Perez (foarte exact la serviciu), Cuciureanu, Terzici - Cabrera (libero). Au mai intrat: Cristudor, Bissette, Kullo şi Carrasco.

În derbiul etapei, meciul dintre primele două clasate, VM Zalău a învins SCM "U" Craiova pe teren propriu, cu 3-1.

În runda următoare, CSM Arcada va întâlni, acasă, pe Explorări Baia Mare (sâmbătă, 9 februarie), apoi vor urma confruntările cu primele clasate, SCM "U" Craiova (deplasare, 16 februarie) şi VM Zalău (acasă, 20 februarie).

Citit 753 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.