Start de retur cu victorii gălăţene

Start de retur cu victorii gălăţene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Oţelul şi Sporting Lieşti s-au impus cu acelaşi scor 1-0. Pentru Oţelul a marcat George Cîrjan în minutul 75, iar pentru Sporting a înscris George Bârlădeanu în minutul 82, din penalti. SCM Gloria Buzău a câştigat tot cu 1-0 meciul din deplasare cu KSE Tg. Secuiesc


Pentru cele două echipe gălăţene din Liga a III-a, Seria I, campionatul se reia astăzi. În prima rundă a returului, ambele vor juca pe teren propriu, de la ora 15.00, cu adversare din subsolul clasamentului: Oţelul cu CSM Paşcani, iar Sporting Lieşti cu Sănătatea Darabani.

Oţelul reia lupta pentru promovare de pe locul al doilea, la trei puncte în urma principalei contracandidate, SC Gloria Buzău. În aşteptarea marelui meci direct de la Buzău, din etapa a patra, Oţelul are la dispoziţie trei partide pentru a-şi intra în ritm şi a atinge vârful de formă. Primul adversar din retur este unul accesibil, CSM Paşcani, penultima din clasament.

Oţelarii vin după un cantonament bun în Spania, în care au câştigat toate cele cinci partide jucate, dar şi după două meciuri amicale în ţară, în care nu au reuşit să învingă. În aceste meciuri de pregătire, antrenorul Alin Pînzaru n-a lăsat să se vadă cam care ar fi formula de echipă pe care ar vrea să se bazeze în a doua parte a campionatului. "Nu sunt adeptul lucrurilor făcute aşa. Chiar dacă îţi cristalizezi o formulă, în capul meu e o structură a echipei, nu poţi să îi joci numai pe cei pe care crezi tu de cuviinţă. Cu ceilalţi ce faci? Ar apărarea o problemă: nu se mai antrenează, îşi pierd motivaţia. Şi trebuie cumva să-i ţin pe toţi în priză din punctul ăsta de vedere", a explicat tehnicianul.

Desigur, ţinţa lui Pînzaru şi a jucătorilor săi o reprezintă obţinerea de punctaj maxim din meciul de astăzi şi celelalte două care vor fi până la derbi. "Acum ne interesează ca pînă la meciul cu Buzăul să ajungem cu maxim de puncte, sunt trei etape până atunci. Cred sau sper mai degrabă că suporterii nu şi-au pierdut entuziasmul şi încrederea în noi. Îi aşteptăm alături de noi.

Show cu "legendarii", în deschidere

Înainte de meciul Oţelul Galaţi - CSM Paşcani, pe stadionul fostei campioane a României va avea loc un eveniment special. De la ora 12.00, va fi un meci demonstrativ între o selecţionată  a "legendarilor" Oţelului Galaţ şi o reprezentativă a României, compusă din foştii internaţionali. Printre invitaţi se numără nume grele ale fotbalului românesc, printre care Florin Prunea, Tibor Selymeş, Ciprian Marica, Vali Ştefan, Daniel Florea sau Florin Cernat. Evenimentul intitulat "Campionii din oţel", ajuns la a doua ediţie, este organizat de "Asociaţia Daniel Florea", în parteneriat cu promotorul Adrian Troscenco.

Sporting, cu "lanterna roşie"

Cealaltă echipă gălăţeană din eşalonul al treilea, Sporting Lieşti, reia campionatul de pe locul al cincilea, cu un meci pe teren propriu în care porneşte mare favorită: va întâlni formaţia Sănătatea Darabani, aflată pe ultimul loc, cu doar 7 puncte. În perioada precompetiţională, pe lângă numeroasele antrenamente, lieştenii au susţinut şapte jocuri de verificare, în care au înregistrat patru victorii şi trei egaluri, din care a rezultat un golaveraj pozitiv, 20-11. Altfel, informaţiile dinspre clubul din Lieşti sunt oarecum barate de atitudinea conducerii, care refuză cam de prea mult timp să conlucreze cu presa. O situaţie greu de înţeles, mai ales că principalii afectaţi sunt suporterii echipei.

„Cupei României” în faza județeană

Astăzi şi mâine sunt programate primele meciuri oficiale din acest sezon judeţean - optimile de finală ale „Cupei României”. Prima partidă are loc astăzi, ora 11,00, între Victoria Tecuci şi Muncitorul Ghidigeni. Competiţia continuă mâine, astfel: ora 11,00: Voinţa Cudalbi - Avântul Drăgăneşti; ora 12,00: Mălina Smârdan - Viitorul Costache Negri, Agrostar Tuluceşti - Universitatea „Dunărea de Jos” („Dunărea II”), Quantum Club - Unirea Braniştea („Siderurgistul”), Victoria Independenţa - Gloria Iveşti, Avântul Valea Mărului - Juventus Toflea; ora 12,30: Avântul Vânători - Zimbrul Slobozia Conachi.

Mâine, de la ora 11,00, au loc jocurile, reprogramate, ale ultimei etape a turului Ligii a V-a: Avântul Matca - Inter Tudor Vladimirescu, Foresta Şendreni - Zorile Griviţa (la Braniştea), Voinţa Cişmele - Unirea Hanu Conachi, ACS Lascăr Schela - Flacăra Pechea, Viitorul Umbrăreşti - Prutul Vlădeşti (ora 15,00). Meciul Siretul Piscu - Mălina Smârdan a fost amânat.

Citit 1668 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2019 06:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.