Dansatori gălățeni, campioni naționali la Brașov. Primul titlu pentru CSM Galați (FOTO)

Dansatori gălățeni, campioni naționali la Brașov. Primul titlu pentru CSM Galați (FOTO)
Rareș Vădană și Tea Neculae, campioni naționali la secțiunea Latino
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Galați a încheiat un acord cu Fantezia, clubul gălățean de dans sportiv cel mai recunoscut la nivel național și internațional, iar sportivii au participat sub noua denumire la Campionatul Național de la Brașov, unde au avut parte de o concurență strânsă, alături de peste 250 de perechi, cu arbitraj internațional (20 de arbitri, din tot atâtea țări).

Rezultatele obținute de gălățeni în competiția de la Brașov au fost pe măsura așteptărilor, dar mai ales pe măsura muncii, astfel că, din cele patru perechi gălățene participante, trei au fost finaliste, iar una a obţinut titlul național. Mai mult, două dintre cuplurile finaliste vor reprezenta România la campionate mondiale și cupe europene.

Perechea formată din Rareș Vădană și Tea Neculae și-au reconfirmat valoarea. Cei doi au dansat la categoria Juniori II (14-15 ani), unde au obținut titlul de campioni naționali la secțiunea latino (unde anul trecut au ocupat aceeași poziție) și medalia de argint la secțiunea standard (anul trecut au fost pe locul 7). Cu aceste rezultate, perechea s-a calificat la Campionatul Mondial de Latino, ce va avea loc la Ankara (Turcia), respectiv, la cel de Standard, ce se va desfășura la Riga (Letonia).

La aceeași categorie de vârstă, Rareș Constantin și Daria Ichim au fost semifinaliști la cele două secțiuni de dans, cu locul 12 la Latino, respectiv, 13 la Standard.

O altă pereche cu rezultate foarte bune a fost cea formată din Mihai Paraschiv și Irina Tudorache (Generația 9 Iași), care a obținut medalia de bronz la secțiunea Latino, adulți, cei doi urmând să reprezinte România în cupele ruropene.

La tineret (16-18 ani), Cosmin Lupoaie și Mitzura Pentiuc au fost finaliști la ambele secțiuni, unde au obținut câte un loc 4.

În urma acestor rezultate obținute la Brașov, cu excepția perechii Rareș Constantin și Daria Ichim, toate celelalte cupluri gălățene au fost convocate la loturile naționale.

"Ne așteaptă un an greu și o mare provocare în urma rezultatelor obținute la Naționale. Pe lângă participarea la Mondiale și Europene, va trebui să luptăm și să strângem cât mai multe puncte în clasamentul mondial, drept pentru care vom participa, în perioada 15-18 martie, la primul Grand Slam organizat în țara noastră, în cadrul concursul internațional Dance Masters de la București, după care vom face deplasarea la Pieve Di Cento (Bologna) la Open și World Openul din 21-24 martie", ne-a declarat Andreea Adam, antrenorul sportivilor de la CSM Galați și Fantezia.

De precizat că din CSM fac parte dansatorii din categoriile superioare, cei mai "mici" concurând, în continuare, pentru Fantezia.

”Ne bucură faptul că am reușit să obținem rezultate notabile şi îi felicit pe această cale pe protagoniști! Dansul sportiv reprezintă o ramură sportivă din cadrul CSM Galați, astfel că suntem interesați să avem o reprezentare cât mai bună în concursurile la care participă sportivii legitimați la clubul nostru. Faptul că rezultatele obținute sunt recunoscute la nivel internaţional, prin calificarea la Campionatele Mondiale, înseamnă că drumul pe care am pornit este cel potrivit", ne-a declarat Marius Cosoreanu, directorul CSM Galați.

Foto 1, galerie: Rareș Vădană și Tea Neculae, campioni naționali la secțiunea Latino. Foto 2: Mihai Paraschiv și Irina Tudorache, reprezenanții României în cupele europene. Foto 3: Cosmin Lupoaie și Mitzura Pentiuc

Citit 9764 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2019 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.