Volei. Un meci ca un antrenament cu public, la Galați
Foto: Sonia Baciu

Volei. Un meci ca un antrenament cu public, la Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cuplajul de volei de joi, ultimul din acest sezon, a fost deschis de meciul echipelor masculine CSM Arcada, una dintre fruntașele competiției și ”U” Cluj, ultima clasată. Întâlnirea a fost adjudecată, conform așteptărilor, la zero: 3-0 (25-10, 25-13, 25-19) și s-a încheiat în mai puțin de o oră de joc.

Primul set a fost dominat categoric de gălățenii conduși de Sergiu Stancu. Mai animate au fost următoarele două seturi, în care modesta echipă clujeană a făcut eforturi pentru a realiza cât mai multe puncte, reper favorabil în actuala conjunctură. S-a mers cap la cap până la 6-6, iar de la 8-6 scorul a curs numai în favoarea echipei noastre: 16-11, 20-12 și 25-13. În ultimul act incertitudinea s-a prelungit până spre punctul 15, de aici gălățenii și-au văzut de treabă și au încheiat sub borna 20. În meciul de joi, pentru gălățeni au punctat: Borovnjak 14, Sanderson 13, Kullo 12, Ciucureanu și Bissette câte 10,  Perez un punct.  

”Ce m-a bucurat a fost modul în care am jucat pentru că se poate întâmpla ca în momentul în care întâlnești un adversar ce nu evoluează pe tot parcursul meciului la un nivel foarte ridicat de joc, se poate ca focusarea și concentrarea echipei să scadă. Ceea ce nu s-a întâmplat astăzi, iar acesta este un lucru pozitiv, mai ales că avem în față noastră o săptămâna importantă, în care vom întâlni doi adversari puternici, mă refer la CSM și Dinamo”, a declarat antrenorul CSM Arcada, Sergiu Stancu.

Concluzionând, a fost un reușit meci de antrenament, prilej de respiro, atât pentru stafful tehnic, cât și pentru jucătorii care sunt indisponibili o vreme. ”Micile probleme care apar într-o echipa de volei de-a lungul unui sezon sunt normale, fac parte din viața unei echipe și peste aceste momente este foarte bine că trecem într-o manieră bună, cu o victorie categorică. Împreună cu stafful medical se fac lucruri bune aici, la Galați, și sunt convins că îi vom avea cât de curând la pregătire. Avem o echipă valoroasă și cred că acest lucru a fost dovedit și astăzi, cei care au intrat în joc au avut o atitudine foarte bună și și-au făcut datoria cu brio”, a mai spus Stancu.

”Sextetul” aliniat în confruntarea cu Clujul: Sanderson, Borovnjak, Bissette, Perez, Kullo, Cuciureanu - Cabrera (libero). Au mai intrat Cristudor și Lefterache. La oaspeți a evoluat, în câteva rânduri, și juniorul gălățean Silviu Grigoraș.

În clasament, CSM Arcada se află pe locul al treilea, cu 40 de puncte, la egalitate cu SCM U Craiova, și la 4 puncte în urma liderului VM Zalău. De precizat că atât Zalăul, cât și Craiova mai au de disputat pe lângă meciurile din cadrul acestei etape (care se va încheia astăzi, Zalău cu CSM Câmpia Turzii, iar Craiova cu Steaua) doar câte un joc, în timp ce Arcada mai are de jucat încă două meciuri, cu CSM București (miercuri, în deplasare) și cu Dinamo (sâmbătă, 16 martie, acasă).

Derbiul codașelor, adjudecat de clujence

Meciul echipelor feminine au opus două grupări de la periferia clasamentului: CSU Belor și ”U” NTT Cluj. Ambele s-au străduit și, pe alocuri, au reușit să ne ofere câte ceva din frumusețea voleiului. Susținătorii echipelor antrenate de Ileana Berdilă s-au așteptat la un al doilea succes din acest sezon, primul pe teren propriu. Și acest lucru a fost la un singur pas. După 2-0 la seturi pentru oaspete, fetele noastre au reușit să egaleze, dar în tie-break nu au mai avut ”benzină” și decisivul a revenit clujencelor, scor final 3-2 (26-24, 25-19, 17-25, 21-25, 15-9).

Echipa aliniată de gălățence: Adriana Dudnic, Anamaria Berdilă, Sydney Wilson, Elitsa Barakova, Edina Selimovici, Ramona Postea - Violeta Stan (libero). Au mai intrat Elizaveta Șușlova, Ioana Ștefu și Corina Vasilie.

Pentru gălățence acesta a fost ultimul meci din sezonul regulat, iar la această oră încă nu s-a stabilit dacă se vor mai disputa jocurile din play-out (locurile 7-10), având în vedere că în campionat mai sunt doar opt echipe rămase în urma retragerii formațiilor din Tg. Mureș, Oradea, Timișoara și Iași. 

Citit 826 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2019 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.