S-a dat startul seriei “CAMPIONII DIN GALAŢI – 2019”, a venit primul trofeu!
Foto: Alina Cojocaru

S-a dat startul seriei “CAMPIONII DIN GALAŢI – 2019”, a venit primul trofeu!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix Galați a devenit campioană națională la categoria de vârstă sub 20 de ani, câștigându-și toate cele trei meciuri pe care le-a jucat în turneul final, organizat la Bucureşti:  84-64 cu CSU Braşov, 79-59 cu Universitatea Cluj Napoca şi 85-82, astăzi, cu gazda turneului, Agronomia Bucureşti, în ceea ce a fost o adevărată finală. Performanţa a fost reuşită de antrenorii Tudose Teodoraşcu şi Gelu Cazanovschi cu următorul lot de jucători: Vlad Gheţău, Sebastian Stancov, Cezar Bănescu, Radu Voinescu, Alexandru Vlad, David Stan, Tudor Negoiţă, Teodor Vlad, Alexandru Patko, Bogdan Cristea, Mihai Măciucă, Andrei Giangu, Emanuel Găletuşe, Mihai Spătaru, Rareş Mihail, Rareş Gîrneaţă.

Preşedintele secţiei de baschet de la CSM Galaţi, Florin Atanasiu, a spus că îşi doreşte ca acest titlu de campioană să fie urmat de asigurarea condiţiilor optime pentru ca aceşti jucători să poată fi păstraţi la Galaţi şi în setoanele următoare. „A fost un turneu foarte greu în care băieţii noştri au jucat extraordinar. Ne-au dat şi emoţii dar important este că am reuşit să ieşim învingători. Noul proiect, pe care l-am început în septembrie în jurul trioului Voinescu - Vlad- Stan, alături de care am implicat juniorii gălăţeni, a prins deja contur, am reuşit să ieşim campioni în dauna celor de la Agronomia chiar pe terenul lor. Este un pas important pe care l-am făcut, acum va trebuie să ne gândim cum să-i păstrăm pe aceşti băieţi şi să le oferim posibilitatea să crească şi să joace la o echipă valorosă”, a declarat Florin Atanasiu, preşedintele secţiei de baschet de la CSM Galaţi.

Două premii individuale au fost decernate lui Radu Voinescu: cel mai bun jucător al turneului şi coşgeter, cu 87 de puncte. David Stan a fost cel mai bun recuperator - 54 recuperări iar Alexandru Vlad - cel mai bun pasator, cu 14 pase. Din cei cinci jucători nominalizaţi în echipa ideală a campionatului, trei sunt de la CSM Phoenix: Voinescu, Măciucă şi Stan.

Pentru clubul Phoenix, fondat în 2001 de Florin Nini şi unul dintre antrenorii campionilor de astăzi, Gelu Cazanovschi, acesta este al 12-lea titlu de campioană din palmares.

În acest final de sezon al sporturilor de echipă este foarte posibil ca acest prim trofeu de campioană adus în Galaţi să fie urmat de altele, la seniori, şanse mari având voleibaliştii de la CSM Arcada şi formaţia de futsal United. Foarte aproape au fost şi hocheiştii, care au jucat finala Campionatului Naţional.

Citit 2395 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2019 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.