Gălăţenii, printre protagoniştii Campionatului Naţional de ȘAH

Gălăţenii, printre protagoniştii Campionatului Naţional de ȘAH
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începute pe 14 aprilie, întrecerile Campionatului Naţional de şah, găzduite de staţiunea Călimăneşti-Căciulata, s-au încheiat cu rezultatele foarte bune ale gălăţenilor, trei dintre aceştia devenind campioni naţionali la şah clasic. Competiţia a fost rezervată copiilor şi juniorilor.

Cel mai tânăr campion este Rareş Găzdaru, de la ACS Smart, în vârstă de numai 8 ani. Face şah de puţin timp, iar acesta a fost primul său concurs important, care i-a adus şi marea performanţă. Se pregăteşte cu antrenorul Lucian Gâlea şi este elev în clasa a II-a.

Ioana Bianca Chicăroşie are 12 ani şi se poate mândri deja cu un palmares bogat în performanţe sportive. A reprezentat o bună perioadă Clubul Genius Galaţi, iar în prezent este legitimată la Clubul Sportiv Universitar de Şah Bucureşti, unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Adrian Stanca. Ioana se află la cel de-al treilea său titlu de campioană naţională, anterioarele fiind dobândite la vârsta de 7 şi 8 ani. Are şi mai multe  participări la Campionatele Europene, la două dintre acestea reuşind clasări onorabile - locul 4 în Georgia şi locul 3 în Cehia. Anul acesta (20 august - 2 septembrie), va fi prezentă la Campionatul Mondial, care va avea loc în China. În palmares are şi titul de campioană naţională pe echipe, alături de Clubul Smart Galaţi. Ioana Bianca Chicăroşie este şi o elevă sârguincioasă, în clasa a V-a (diriginte Ramona Smadu) la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Titlul de campion naţional a fost obţinut şi de Dragoş Andrei Antonică (Under 14). El are o "vechime" de opt ani în sportul minţii, este legitimat la Clubul Diana şi se pregăteşte cu antrenorul Mihai Tufă. Ca şi Ioana, Dragoş este deţinătorul a trei titluri de campion naţional, în 2015, 2017 şi anul acesta. Acestor performanţe interne li se adaugă cele de vicecampion, plus alte clasări fruntaşe. Are şi două reuşite la Campionatul European, unde participările i-au fost recompensate cu medalia de argint, în Croaţia, când avea 10 ani, şi cu bronz, la Mamaia, doi ani mai târziu. A participat şi la două ediţii ale Campionatului Mondial, găzduite de Grecia, unde s-a comportat onorabil.

Printre medaliaţii de la aceste "Naţionale" s-au mai aflat încă doi gălăţeni, Samuel Timotei Ghimpu (Smart) şi Marina Andres (Şah Club), care s-au clasat pe locul trei la şah blitz, respectiv, şah rapid.

Între performerii „Naţionalelor” de şah se află şi gălăţenii Ioana Bianca Chicăroşie şi Dragoş Andrei Antonică, aflaţi fiecare la cel de-al treilea titlu de campioni:

Sursa foto principală, pixabay.com

Citit 1981 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.