FOTBAL. Omogenitatea și experiența, atuurile buzoienilor. Prezentarea adversarei gălățenilor în barajul de promovare
Foto: Andrei Piţigoi

FOTBAL. Omogenitatea și experiența, atuurile buzoienilor. Prezentarea adversarei gălățenilor în barajul de promovare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Competițiile județene de fotbal s-au încheiat, iar următoarea etapă este barajul de promovare, între campioanele Ligii a IV-a din fiecare judeţ. Partidele tur sunt programate în acest weekend. Echipa gălăţeană ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” își va juca șansele de a ajunge în Liga a III-a cu campioana Buzăului, ACS Team Săgeata, prima manşă fiind programată la Galaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la stadionul "Oţelul".

Pentru informații despre echipa din comuna Săgeata, am realizat un flash-interviu cu antrenorul acesteia, Cezar Georgian Ionescu, fost fotbalist şi apoi apreciat arbitru de fotbal, iar în prezent arbitru activ în primul eșalon de futsal.

- Cine este Team Săgeata?

- Echipa noastră are o vechime apreciabilă. Înființată în 2001, a activat în ligile a V-a și a IV-a. A dispărut din circuitul competițional pentru o perioadă, iar cu cinci ani în urmă și-a reluat activitatea. Ne-am aflat în competiție cu alte două echipe buzoiene - Gloria și Metalul, dar niciodată nu am terminat în frunte. Actualul sezon este primul în istorie în care am devenit campioni.

- Cum s-au derulat lucrurile în actualul sezon?

- Competiția din Buzău a cuprins 16 echipe și a fost dominată de echipa noastră. Din cele 30 de meciuri, am obținut 29 de victorii, iar o dată am încheiat la egalitate, având și un golaveraj excelent.

- Cu un astfel de bilanț, cred că aveți și un lot valoros de jucători...

- Așa este. Lotul nostru este alcătuit din jucători experimentați, dar și o serie de tineri, cu toții capabili de a obține performanțe notabile. Media de vârstă este de 30 de ani. Avem jucători care au evoluat în primele două eșaloane, precum Romeo Stan, Cătălin Vlaicu sau Marius Mindileac (n.n. - acesta a jucat și la FCM Dunărea Galați). Avem și un nepot al excelentului Ion Viorel - Ion Gabriel. Îi antrenez de patru sezoane, deci se poate spune că avem omogenitatea asigurată și cred în șansele noastre.

- Unde este amplasată comuna Săgeata în județul dumneavoastră?

- Săgeata este o comună cu un număr mediu de locuitori. Este amplasată la 22 de km de Buzău, spre Rm. Sărat, și la circa 15 km de șosea. Este o comună cu mulți iubitori ai fotbalului și cu un potent susținător financiar, Florian Oprea, cu activitate în agricultură. După promovare, Primăria ne-a promis sprijin în amenajarea unui spațiu corespunzător de joc, teren şi anexele aferente, în cazul în care reuşim promovarea. Vom face totul pentru calificarea în eşalonul al treilea, deşi ştiu că nu va fi deloc uşor. De altfel niciun astfel de examen, de promovare, nu este uşor.

Citit 1658 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.