ACS Universitatea a reluat pregătirile
Foto: Sonia Baciu

ACS Universitatea a reluat pregătirile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa universitară, promovată în al treilea eşalon cu trei săptămâni în urmă (5-1 scorul general în cele două manşe ale barajului), şi-a reluat pregătirile în vederea noului debut.

„Iniţial, pregătirile le-am avut planificate pentru 15 iulie, dar văzând că toate echipele au început treaba, am convocat băieţii cu cinci zile mai devreme. Ne preocupă foarte serios alcătuirea grupului de juniori. Avem nevoie de şase juniori în lot şi trebuie să-i depistăm cât mai repede, ca să le oferim posibilitatea pregătirii comune cu ceilalţi jucători”, ne-a spus antrenorul Cătălin Savu.

Prima şedinţă de pregătire a avut loc miercuri după-amiază, la Stadionul „Dunărea”, la ea participând 22 de jucători, în majoritatea lor evoluând şi în sezonul trecut. Evident, la ora actuală lotul nu este conturat, tehnicianul studenţilor declarându-ne că vor mai veni 3-4 jucători pentru a completa posturile deficitare. S-au despărţit de Galaţi, după ce şi-au încheiat studiile universitare, plecând care-ncotro: Morogan – la Rm. Sărat, Ciurea – la Braşov, iar Stancu şi-a găsit echipă în străinătate, în Belgia. 

Antrenamentele vor continua cu câte patru şedinţe pe săptămână şi vor fi intensificate progresiv. Întreaga pregătire va avea loc la Galaţi, iar meciurile oficiale din Liga a III-a se vor disputa pe „Dunărea”.

„Vom acorda cea mai mare atenţie meciurilor de verificare, ce ne vor oferi prilejul să conturăm un <unsprezece> cu care să abordăm partidele turului. Pe lângă acestea, mai sunt şi jocurile oficiale, pentru <Cupa României>. Primul este programat în 31 iulie, când vor juca echipele calificate din Liga a IV-a, aşa cum este şi cazul nostru, iar în condiţiile unei victorii, va urma meciul al doilea, pe 14 august. Meciurile amicale sunt programate astfel: 25 iulie, în deplasare, cu Viitorul Ianca, 3 august, acasă, cu Victoria Traian (Brăila), pe 7 şi 10 august vom întâlni CSM Focşani, colegă de eşalon, în partide tur-retur. Pe 17 august, cu o săptămână înainte de startul oficial, vom susţine întâlnirea cu Zimbrul Slobozia Conachi pentru Supercupa judeţeană, care va fi şi ultimul criteriu de verificare”, ne-a spus Cătălin Savu.

Campionatul Ligii a III-a se va desfăşura în cinci serii a câte 16 echipe, iar echipele gălăţene Oţelul, ACS Universitatea şi Sporting Lieşti vor evolua în prima serie.

Citit 1143 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.