Arbitrii gălăţeni, campioni la ”Cupa Moldovei”

Arbitrii gălăţeni, campioni la ”Cupa Moldovei”
Echipa AJF Galaţi, la al treilea triumf
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Timp de două zile, Iaşiul a găzduit cea mai importantă competiţie pentru arbitrii de fotbal din regiunea Moldovei. Şi-au dat întâlnire echipele judeţelor din zonă, lipsind Bacăul şi Vrancea. Acestea au fost repartizate în două grupe, gălăţenii având o evoluţie foarte bună.

Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Galaţi, conduşi de preşedintele Liviu Ciubotariu, au înregistrat următoarele rezultate în prima fază, cea a grupelor: 4-1 cu Neamţ, 4-3 cu Suceava şi 1-2 cu prima echipă a Iaşiului. În aceste condiţii, gălăţenii s-au clasat pe locul al doilea, obţinând dreptul de a continua în fazele superioare ale competiţiei. Clasamentul celei de-a doua grupe a fost: 1. Brăila, 2. Vaslui, 3. Botoşani, 4. Iaşi II.

În semifinale s-au întrecut "perechile": Galaţi - Brăila 4-1 şi Iaşi I - Vaslui 1-0, dreptul de a juca finala turneului din Dealul Copoului revenindu-le celor din Iaşi şi Galaţi. Dacă în grupă cele două echipe au înregistrat un scor strâns, gazdele învingând în ultimele momente ale jocului, finala a fost dominată clar de formaţia gălăţeană, care s-a impus fără probleme, cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Ionuţ Cojocaru şi Bozean.

Aceasta a fost ediţia a şasea a "Cupei Moldovei", formaţia arbitrilor din AJF Galaţi ajungând la al treilea trofeu din palmares. Participarea de la această ediţie a avut un bilanţ de patru victorii şi o înfrângere, realizându-se şi un golaveraj foarte bun, 15 goluri înscrise şi şapte primite. Cele 15 goluri i-au avut ca autori pe Bozean 4, I. Constantinescu, Gâţă, Ad. Cojocaru, Stoian şi Toma - câte două şi I. Cojocaru.

Pentru prima dată în istoria competiţiei a fost prezentă o reprezentantă a sexului frumos, gălăţeanca Alexandra Ivan, care este şi jucătoare a formaţiei FC Universitatea, din prima ligă. De asemenea, cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Ionuţ Constantinescu, care este şi el jucător activ, la Sporting Lieşti, în Liga a III-a.

Lotul cu arbitrii-fotbalişti gălăţeni a fost format din: Daniel Constantinecu - Adrian Cojocaru, Ionuţ Cojocaru, Florian Vişan, Ionuţ Constantinescu, Daniel Gâţă, Adrian Toma, Ionuţ Bozean, Marian Dinu, George Stoian şi Alexandra Ivan, jucătoare prezentă în toate partidele.

În foto, Alexandra Ivan - arbitru şi jucătoare la FC Universitatea, alături de Ionuţ Constantinescu, cel mai bun jucător al turneului:

Citit 1873 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2019 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.