Arbitrii gălăţeni, campioni la ”Cupa Moldovei”

Arbitrii gălăţeni, campioni la ”Cupa Moldovei”

Echipa AJF Galaţi, la al treilea triumf
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Timp de două zile, Iaşiul a găzduit cea mai importantă competiţie pentru arbitrii de fotbal din regiunea Moldovei. Şi-au dat întâlnire echipele judeţelor din zonă, lipsind Bacăul şi Vrancea. Acestea au fost repartizate în două grupe, gălăţenii având o evoluţie foarte bună.

Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Galaţi, conduşi de preşedintele Liviu Ciubotariu, au înregistrat următoarele rezultate în prima fază, cea a grupelor: 4-1 cu Neamţ, 4-3 cu Suceava şi 1-2 cu prima echipă a Iaşiului. În aceste condiţii, gălăţenii s-au clasat pe locul al doilea, obţinând dreptul de a continua în fazele superioare ale competiţiei. Clasamentul celei de-a doua grupe a fost: 1. Brăila, 2. Vaslui, 3. Botoşani, 4. Iaşi II.

În semifinale s-au întrecut "perechile": Galaţi - Brăila 4-1 şi Iaşi I - Vaslui 1-0, dreptul de a juca finala turneului din Dealul Copoului revenindu-le celor din Iaşi şi Galaţi. Dacă în grupă cele două echipe au înregistrat un scor strâns, gazdele învingând în ultimele momente ale jocului, finala a fost dominată clar de formaţia gălăţeană, care s-a impus fără probleme, cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Ionuţ Cojocaru şi Bozean.

Aceasta a fost ediţia a şasea a "Cupei Moldovei", formaţia arbitrilor din AJF Galaţi ajungând la al treilea trofeu din palmares. Participarea de la această ediţie a avut un bilanţ de patru victorii şi o înfrângere, realizându-se şi un golaveraj foarte bun, 15 goluri înscrise şi şapte primite. Cele 15 goluri i-au avut ca autori pe Bozean 4, I. Constantinescu, Gâţă, Ad. Cojocaru, Stoian şi Toma - câte două şi I. Cojocaru.

Pentru prima dată în istoria competiţiei a fost prezentă o reprezentantă a sexului frumos, gălăţeanca Alexandra Ivan, care este şi jucătoare a formaţiei FC Universitatea, din prima ligă. De asemenea, cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Ionuţ Constantinescu, care este şi el jucător activ, la Sporting Lieşti, în Liga a III-a.

Lotul cu arbitrii-fotbalişti gălăţeni a fost format din: Daniel Constantinecu - Adrian Cojocaru, Ionuţ Cojocaru, Florian Vişan, Ionuţ Constantinescu, Daniel Gâţă, Adrian Toma, Ionuţ Bozean, Marian Dinu, George Stoian şi Alexandra Ivan, jucătoare prezentă în toate partidele.

În foto, Alexandra Ivan - arbitru şi jucătoare la FC Universitatea, alături de Ionuţ Constantinescu, cel mai bun jucător al turneului:

Citit 1493 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2019 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.