Handbaliştii de la CSU Galaţi, la startul pregătirilor

Handbaliştii de la CSU Galaţi, la startul pregătirilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Handbalul masculin gălăţean are o mare tradiţie, de peste şase decenii, cu multe participări în primul eşalon (şi cu jucători convocaţi la loturile naţionale), continuată cu participări în eşalonul secund.

În prezent, echipa CSU Galaţi se află în preajma unui nou start al pregătirilor în vederea sezonului 2019/2020. Pentru a afla mai multe amănunte l-am provocat la un dialog pe antrenorul Florin Andronic.

 

- Vacanţa competiţională este pe sfârşite. Când va avea loc reunirea pentru primele antrenamente?

- Am avut o vacanţă binevenită, în care băieţii s-au odihnit, s-au relaxat, dar nu au întrerupt definitiv legătura cu disciplina preferată. Mai avem câteva zile de repaus, iar din 5 august ne vom reuni pentru primele antrenamente. Vor fi antrenamente progresive, în sală şi pe stadion, iar pe parcurs vom urca "ştrocul" la una şi două şedinţe pe zi, toate desfăşurându-se la Galaţi, fără cantonament. După 25 august, vom susţine şi 4-5 meciuri de verificare.

- Pe ce lot contează acum antrenorul Florin Andronic?

- De la început vreau să vă spun că la startul primului antrenament vor veni 14 jucători, toţi evoluând şi în sezonul precedent. În ceea ce priveşte noutăţile, despre care, probabil, mă veţi întreba, suntem preocupaţi de aducerea a 5-6 juniori. Îmi place să lucrez cu această categorie de vârstă şi vom continua şi în anii viitori. Aceşti copii, care vor avea dublă legitimare, vor proveni din pepiniera proprie, dar şi de la cluburi din Bucureşti, Brăila, Roman. Regulamentul stipulează folosirea unui junior de până la 21 de ani, timp de 30 de minute (o repriză), dar noi am folosit astfel de jucători şi mai mult timp. Dintre jucătorii experimentaţi pot aminti prezenţa, între alţii, la primele antrenamente, a lui Ungureanu, Chiriac, Mârşiu, Şt. Ionel, Frangulea, Olaru, Ionescu.

- Cum se va desfăşura noul sezon, care va începe pe 15 septembrie?

- Deocamdată nu s-a stabilit, pentru că ne aflăm în perioada în care încă se fac înscrieri. În anii din urmă, campionatul a avut patru serii, cu meciuri în două tururi şi două retururi, urmate de turneele semifinale şi finale. Dacă numărul echipelor nu va fi suficient, după toate probabilităţile, federaţia de specialitate va proceda în consecinţă, cu mai puţine serii, dar şi cu o altă formă de desfăşurare.

- Obiectivul viitorului sezon este deja stabilit?

- Desigur. Ca şi în anii trecuţi, ne-am programat o clasare în serie care să ne permită participarea la fazele superioare ale campionatului eşalonului secund - Divizia A.

- Mult succes în crearea unui climat propice performanţei şi îndeplinirea obiectivului stabilit!

Citit 1154 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.