Trei ”tricolori”, chinuiţi de echipele lor de club

Trei ”tricolori”, chinuiţi de echipele lor de club
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale, a spus că trei dintre „tricolori”, Tătăruşanu, Cristi Manea şi Adrian Rus au mari probleme la echipele de club. În cazul lui Rus, acesta a fost trimis să joace în liga a treia din Ungaria, pentru că a acceptat convocarea la reprezentativa României.

Cosmin Contra a scos la iveală o întâmplare incredibilă, care-l are în vizor pe Adrian Rus (23 de ani), unul dintre fundaşii care au jucat pentru România U21 la Euro 2019, unde s-a ajuns până în semifinale. Rus este legitimat la ungurii de la MOL Vidi, în prima ligă, iar Contra a dezvăluit faptul că a fost trimis la echipa a doua din cauză că a primit convocare la naţionala României. 

Chiar înainte de Campionatul European de tineret din această vară, Rus a semnat cu MOL Vidi, după ce a jucat la Sepsi până în finalul sezonului trecut. După ce Contra l-a convocat la prima reprezentativă pentru apropiatele meciuri cu Spania şi Malta, a început calvarul jucătorului.

”Rus a jucat două meciuri ca titular la Mol Vidi, dar când a primit convocarea la naţionala României a fost trimis la echipa a doua, în Divizia C. Este mai dificilă situaţia lui, pentru că este un jucător vandabil şi pentru naţionala Ungariei. Am vorbit cu băiatul, cei de acolo au pus presiune pe el înainte de a-i trimite noi convocarea. I-au spus, «să alegi naţionala Ungariei, că acolo nu ai nicio şansă să joci la ei». Iar el le-a răspuns că i-a cântat imnul naţional la Euro 2019 şi vrea să joace pentru România”, a spus Contra la Digisport.

Rus face deja parte din lista stranierilor pentru dubla cu Spania şi cu Malta, iar Contra nu vrea să renunţe la el, chiar dacă va continua să facă parte din lotul echipei secunde la Mol Vidi.

Tătăruşanu a fost păcălit

Contra a mai dezvăluit că portarul Ciprian Tătăruşanu (33 de ani) a fost tras pe sfoară de cei de la Olympique Lyon, cu care a semnat în această vară. „El avea un acord verbal cu Lyon pe când ei voiau să-l vândă pe Lopez, titularul din sezonul trecut. I-au promis că acesta va pleca şi că el va rămâne numărul 1 la echipă. Numai că Lopez n-a mai plecat, oferta a picat, şi atunci Tătăruşanu este acum într-o situaţie ingrată. Sylvinho (n.r. antrenorul lui Lyon) i-a spus în faţă că nu va apăra decât în Cupa Ligii, Cupa Franţei, dacă antrenorul îţi taie macaroana, atunci ce să mai zici. Caută soluţii. Acum încearcă să vorbească cu cei din conducere, să-l lase să plece sub formă de împrumut un sezon", a mai spus Cosmin Contra.

Antrenamente prin parcuri

Cea mai grea situaţie o are Cristian Manea (22 de ani), fundaşul dreapta care a avut evoluţii apreciate la Campionatul European U21 din această vară şi care are deja 10 selecţii la prima reprezentativă.

Contra a dezvăluit că Manea a ajuns să se antreneze prin parcuri, acesta neavând posibilitatea de a evolua pentru echipa la care este legitimat, Apollon Limassol, din Cipru. Selecţionerul spune că fundaşul aparţine de un fond de investiţii, iar fotbalistul nu a avut oferte concrete în această vară. "Manea se antrenează prin parcuri, nu a avut nicio ofertă. Aparţine de un fond de investiţii. E într-o situaţie în care nu mai depinde de el. I se va termina contractul cu acel fond de investiţii care a plătit nişte bani pentru el. Ce i-au găsit până acum au fost nişte împrumuturi. El mai are un an cu Apollon, dar n-o să-l lase împrumut pentru că devine jucător liber în iarnă. Cei de acolo vor să-i prelungească încă doi ani contractul. Acum nu ştiu cum se va rezolva", a mai dezvăluit Contra.

Selecţionerul a precizat că există totuşi posibilitatea ca tânărul fundaş dreapta să-şi găsească o echipă de club până la finalul lunii august, existând oferte din Italia şi Belgia.

Cristi Manea a fost transferat de FC Viitorul la Apollon Limassol în 2014, însă nu a evoluat niciodată pentru formaţia cipriotă. A fost împrumutat un sezon înapoi la formaţia constănţeană, două la Mouscron şi alte două la CFR Cluj.

Citit 1424 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.