Foste glorii, din nou în aplauzele publicului

Foste glorii, din nou în aplauzele publicului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu prilejul desfăşurării turneului internaţional de volei de la Galaţi - „Cupa Arcada”, organizatorii şi-au păstrat bunul obicei de a-i omagia şi pe foşti jucători care au făcut cinste sportului gălăţean şi voleiului.

De data aceasta, au fost invitate în faţa publicului gălăţean, la o festivitate de premiere specială, şapte personalităţi ale acestui sport: Adriana Dumitru Dudnic, Cornel Păduraru, Ileana Trică, Marian Boldişteanu, Valentin Pereu, Dănuţ Pascu şi Petrică Stancu.

Adriana Dumitru Dudnic este binecunoscută publicului de volei din Galaţi, având o îndelungată activitate: patru ani la „U” Cluj, zece la fosta CSU Metal Galaţi, cu care a obţinut trei titluri de campioană, de două ori „Cupa României” şi a participat în „CEV Cup” şi Champions League. A fost şi trei sezoane la Volei Alba Blaj, unde şi-a adăugat palmaresului încă un titlu de campioană. Finalul carierei, până în această vară, a găsit-o la CSU Belor Galaţi, în primul eşalon.

Cornel Păduraru a fost jucător de bază la CSU Galaţi, este maestru emerit al Sportului şi medaliat naţional cu Meritul Sportiv clasa a III-a. A fost component al lotului naţional medaliat cu bronz la Campionatul European din Italia, în 1971. În calitate de antrenor, are un bilanţ de peste 800 de jocuri.

Brăileanca Ileana Trică, fostă jucătoare la Braiconf şi Rapid Bucureşti, şi-a încheiat cariera la CSU Galaţi. A participat la „Mondialele” din Brazilia (1993) şi la trei ediţii ale Campionatului European. Este mama Alexandrinei, actuală jucătoare la CSM Târgovişte, care a evoluat şi la Galaţi.

Marian Boldişteanu, antrenor la loturile naţionale de juniori, cadeţi şi tineret, are în palmares obţinerea a două calificări la Campionatul Mondial de juniori.

Valentin Pereu, din Chişinău, a jucat la Petrom Ploieşti, Tomis Constanţa - cu care a fost medaliat cu bronz în „CEV Cup”, fiind şi multiplu campion naţional al Republicii Moldova.

Dănuţ Pascu, consacrat ca jucător şi apoi antrenor la Craiova, are peste 300 de meciuri în prima ligă şi peste o sută de jocuri internaţionale. Ca antrenor, este multiplu campion naţional cu formaţia craioveană, iar de şase ani este selecţionerul României, ultima ispravă fiind şi cea mai importantă, calificarea la turneul final al Campionatului European, din acest an, din Franţa.

Un moment deosebit, de mare trăire sufltească pentru Sergiu Stancu, antrenorul care a câştigat în acest an primul titlu de campioană din istoria voleiului masculin gălăţean, a fost premierea lui Petrică Stancu: jucător în Divizia A, locul I la Campionatul Universitar, component al lotului naţional, participant la „Mondialele” din Mexic (1974). Ca antrenor, Petrică Stancu a activat în Divizia A feminină şi masculină, a fost antrenor la lotul naţional feminin participant la Campionatele Mondiale şi Europene, dar şi la lotul naţional masculin de juniori. Distinsul omagiat la Galaţi este tatăl actualului antrenor de la CSM Arcada, Sergiu Stancu.

Citit 1287 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2019 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.