BADMINTON | Gălăţenii au luat patru medalii la Campionatul Naţional pentru juniori Under 13 şi Under 19

BADMINTON | Gălăţenii au luat patru medalii la Campionatul Naţional pentru juniori Under 13 şi Under 19
Irina Gherasim (prima din stânga), vicecampioană la dublu alături de Laura Constantin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cei mai buni 97 de sportivi de la categoriile de vârstă 13 şi 19 ani s-au întrecut la Galaţi, timp de trei zile, în meciurile fazei finale a Campionatului Naţional. Au avut loc nu mai puţin de 185 de meciuri, care i-au pus la încercare pe sportivi, arbitri şi organizatori.

Cluburile participante au fost: CSM Timişoara, Sportul Studenţesc, CSS 6 Bucureşti, CSS Onești, ACS Armada Sud București, ACS Andriany Piatra Neamţ, CSS Berceni (Prahova), PNC Bucureşti, CS Botoşani, ACS Danubiana Braşov, ACS Wellay Braşov şi trei cluburi din Galaţi: CS Agero, CS Universitatea şi Siderurgistul.

În această companie de sportivi valoroşi, gălăţenii au ţinut aproape, reuşind să cucerească o medalie de argint şi trei de bronz, plus alte locuri fruntaşe. Medalia de argint a fost obţinută la Under 13 de Irina Gherasim (CSU), la dublu fete, împreună cu bucureşteanca Laura Constantin, de la Sportul Studenţesc, cele două pierzând la mare luptă finala, în trei seturi. Irina Gherasim a obţinut şi locul al treilea în proba de simplu.

În posesia medaliilor de bronz a intrat şi cuplul Teodora Grădinaru/ Amalia Pintilie (Siderurgistul - antrenori Adrian Panfil şi Iulian Călin).

Până în „sferturi” a ajuns şi un alt dublu de la acest club - Mădălina Panaite/ Teodora Rusu.

La Under 19, Dragoş Gherasim (CSU, antrenor Dorel Badiu) a cucerit medalia de bronz la dublu (cu Teodor Cioroboiu, de la Sportul Studenţesc) şi a părăsit competiţia de simplu în faza sferturilor de finală. La această categorie, dublul George Şerbănescu/ Vlad Mocanu s-au clasat pe locul al cincilea.

"Competiţia de la Galaţi, organizată de FR Badminton, CS Universitatea, Siderurgistul şi Fundaţia Sportul Gălăţean, a fost una maraton, cu un tablou de concurs de 64 de sportivi. Bilanţul este unul care ne mulţumeşte, materializat prin cele patru medalii. Ne aşteaptă noi concursuri de anvergură, precum Campionatul Internaţional de juniori al României (U9, U11, U13 şi U15, 11-13 octombrie, la Piatra Neamţ), „Naţionalele” juniorilor de 17 ani (Bucureşti, 1-3 noiembrie) şi Campionatul Naţional de seniori (22-24 noiembrie, Timişoara). Sunt competiţii la care vrem să ne prezentăm cât mai bine pregătiţi, pentru a ne putea clasa pe podium", ne-a declarat antrenorul gălăţean Dorel Badiu.

Citit 1524 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.