Voleibalistele, la joacă cu micuţii
Foto: Sonia Baciu

Voleibalistele, la joacă cu micuţii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Voleibalistele echipei de prima ligă CSU Belor au avut zeci de minute în care au interacţionat altfel decât o fac pe terenul de joc, cu un grup special din cadrul publicului gălăţeană: cadouri, zâmbete şi prietenie pentru câţiva copii cu elemente de autism, cărora le-au fost şi partenere de joacă.

Alături de tot stafful tehnic şi team-managerul Silviu Şoimu, voleibalistele de la CSU Belor au vizitat un grup de copii cu elemente de autism, ce benefeciază  de terapie specializată oferită de Asociaţia Nova 2002 - Centrul de zi Sfânta Fecioară Maria. Zâmbetele victorioase de la finalul meciurilor câştigate în prima ligă au fost acum încărcate cu şi mai multă emoţie, când copiii le-au răspuns la îmbrăţisări cu râsete zglobii şi chemări la joacă, printre jucăriile scoase cu bucurie din pungile cu cadouri. Voleibalistele au venit cu braţele încărcate, Belor, sponsorul principal al echipei, ajutându-le să le ofere „echipament de sezon” micuţilor, de la încălţăminte şi tricouri, până la geci şi căciuliţe. Desigur, n-au lipsit dulciurile, daruri oferite împreună cu Lolliboni şi grupul de firme Grande Dolceria.

Cea mai dezinvoltă printre micuţi a fost brazilianca Talita Nascimento, care apoi ne-a mărturisit că a trăit destul de des astfel de clipe. „A fost un moment special pentru mine, deoarece mama mea asta face în mod uzual, în Brazilia. Este alături de ei, le citește copiilor şi multe altele, iar aceste clipe îmi aduc aminte de ea. Pentru copii este importantă o astfel de interacțiune, căci le poate îmbunătăți starea. Copiii au nevoie să le stai aproape, să vorbești cu ei, să te joci cu ei și astfel se pot deschide”, a spus Talita Nascimento, venită la echipa gălăţeană la începutul acestei luni.

Steluţa Muşat, terapeut şi vicepreşedinte al Asociaţiei Nova 2002, a spus că astfel de iniţiative au darul de a contribui semnficativ la evoluţia pozitivă a  micuţilor. „Echipa de volei ne-a adus hăinuţe, jucării şi dulciuri, totul a fost foarte bine pregătit, sortat pentru fiecare copil în parte, în funcţie de vârstă, fete sau băieţi. Copiii au fost veseli, bucuroşi, iar părinţii foarte încântaţi. Un gest minunat, pentru care le mulţumim din suflet. Sunt copii cu elemente de autism, care fac terapie personalizată, fiecare cu terapeutul lui, dar şi terapie de grup. Pe noi, ca terapeuţi, această vizită a întregii echipe de volei ne ajută foarte mult. Cu această ocazie s-au întâlnit toţi copiii, au avut acest moment de socializare în grup, în care s-au jucat atât de frumos, ajutându-ne şi interacţiunea lor cu fetele de la volei. Cu foarte mare drag, o să le întoarcem vizita, să le susţinem la meciuri. Împreună cu familiile şi prietenii noştri, îi chemăm pe toţi apropiaţii să mergem la sală”, a explicat Şteluţa Muşat.

Reamintim că CSU Belor şi-a câştigat ultima partidă de campionat, sâmbătă, 3-1 cu CS Medgidia, având astfel un bilanţ de două victorii şi o înfrângere, după trei etape. Va urma meciul din deplasare cu „U” NTT Data  Cluj, programat duminică, iar reîntâlnirea cu publicul gălăţean va fi în 2 noiembrie, la partida cu Rapid Bucureşti.

Citit 1560 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2019 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.