MINIFOTBAL - ”Trofeul Gheorghe Ola”. Puştii de la Junior, campionii Galaţiului

MINIFOTBAL - ”Trofeul Gheorghe Ola”. Puştii de la Junior, campionii Galaţiului
"Trofeul Gheorghe Ola", pentru copii de 9 ani. Echipa Junior Galaţi, campioană judeţeană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Profitând şi de intrarea în scurta vacanţă din învățământul primar, Asociația Județeană de Fotbal a organizat etapa judeţeană a tradiționalului turneu ”Trofeul Gheorghe Ola”, competiţie dedicată micilor fotbalişti de cel mult 9 ani.

Găzduit de sala școlii din Șendreni, turneul a avut la start 12 echipe din județ, care au fost împărţite în trei grupe, clasamentele acestora arătând astfel: Grupa A - 1.Șoimii Dunăreni 9 p, 2.Luceafărul Galați 6 p, 3.SC Oțelul 3 p, 4.United 0 puncte; Grupa B - 1.Fortuna Galați 7 p, 2. Școala de Fotbal Junior 7 p, 3.ROT Tecuci 3 p, 4.Sporting Galați 0 puncte; Grupa C - 1.Școala de Fotbal Oțelul 9 p, 2.LPS 6 p, 3.AFC Sorin Balaban 3 p, 4.Sporting Pechea 0 puncte.

În continuare au fost programate meciurile semifinale, în care s-au calificat câştigătoarele grupelor şi echipa cu cel mai bun punctaj de pe locul al doilea.

În această penultimă fază, echipa Șoimii Dunăreni a trecut de Fortuna cu 5-2, iar Junior a produs marea surpriză, în special prin proporțiile scorului: 9-0 cu Școala de Fotbal Oțelul. În finala mică, Fortuna (antrenori Pavel Vlad și Sorin Burloiu) a trecut de Școala Oțelul (antrenor Bogdan Balaban) cu 4-2.

Deosebit de interesantă a fost finala mare a turneului, în care au ajuns puştii de la Junior și Șoimii Dunăreni. A învins prima formație, la limită, cu 4-3, după ce la un moment dat „șoimii” au condus cu 3-1. Echipa care a devenit campioană este antrenată de Radu Zărnescu, iar Șoimii Dunăreni de Mihai Ghisman și Bogdan Crăciun. Așadar, clasamentul final are următoarea configurație: 1.Junior, 2.Șoimii, 3.Fortuna, 4.Școala Oțelul.

Echipa clasată pe primul loc s-a calificat pentru etapa zonală, programată în perioada 2-4 decembrie.

Ca de obicei, organizatorii au oferit și câteva premii individuale: cea mai frumoasă galerie a fost cea a clubului de futsal United, golgheter a fost Robert Toniță (de la Șoimii), cu 16 reușite, cel mai bun portar a fost desemnat Sebastian Roșu (Școala Oțelul), iar cel mai bun jucător al turneului - David Mirică (Junior). De notat că pe parcursul întregului turneu la echipa Fortuna a jucat și o fetiță - Raisa Bujoreanu, care a înscris și două goluri!

Primele patru clasate au primit cupe, medalii şi diplome, iar toţi copiii fotbalişti din turneu au fost recompesaţi cu dulciuri și mingi.

Citit 3907 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.