FOTBAL. Baraj pentru calificarea la EURO 2020. Semifinală contra ”son”-ilor, înainte de Bulgaria sau Ungaria

FOTBAL. Baraj pentru calificarea la EURO 2020. Semifinală contra ”son”-ilor, înainte de Bulgaria sau Ungaria
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa naţională a României va juca în semifinalele barajului Ligii Naţiunilor cu Islanda, în deplasare, pe 26 martie. Dacă vor învinge, "tricolorii" se vor duela pentru un loc la turneul final al Campionatului European din 2020 cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe 31 martie.

Tragerea la sorţi, care a avut loc vineri, 22 noiembrie 2019, a fost destul de favorabilă pentru echipa României, cealalată variantă posibilă însemnând o semifinală cu Scoţia şi apoi o eventuală finală pentru a merge la EURO 2020 cu Norvegia sau Serbia, cel puţin ultimele două fiind mult mai bine cotate faţă de Bulgaria şi Ungaria.

Islanda, adversara din semifinale, este una dintre selecționatele surpriză ale ultimilor patru ani în Europa, după ce s-a calificat, în premieră, la Campionatul European din 2016, reuşind apoi să ajungă şi la Campionatul Mondial din 2018. În preliminariile EURO 2020, Islanda a terminat pe locul 3, după Franţa şi Turcia, având un parcurs bun pe teren propriu, cu patru victorii (1-0 cu Albania, 2-1 cu Turcia, 3-0 cu Moldova, 2-0 cu Andorra) și o singură înfrângere (0-1 cu Franța). Cu Turcia a făcut 0-0 în deplasare, calificarea fiind în mare măsură pierdută în urma înfrângerii din Albania (4-2). Gylfi Sigurdsson este vedeta reprezentativei Islandei, mijlocaș ofensiv care evoluează în Premier League, la Everton. Atacantul Alfred Finnbogason este un alt jucător de mare valoare, care evoluează în Germania, la Augsburg, bine cotat fiind şi Arnor Sigurdsson, mijlocaș de doar 20 de ani care joacă la ȚSKA Moscova.

Celelalte dueluri ale barajului vor fi: Culoarul B: Bosnia-Herţegovina - Irlanda de Nord, Slovaica - Irlanda (Bosnia sau Irlanda de Nord, gazda finalei); Culoarul C: Scoţia - Israel, Norvegia - Serbia (Norvegia sau Serbia, gazda finalei); Culoarul D: Georgia - Belarus, Macedonia de Nord - Kosovo (Georgia sau Belarus, gazda finalei).

Citit 1242 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.