Sporting Liești, victorie în derbiul județului

Sporting Liești, victorie în derbiul județului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Sporting Liești a câștigat derbiul gălățean, după ce s-a impus, scor 2-1, în fața echipei ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, în meciul din ultima etapă a turului Ligii 3, disputat pe teren propriu. Cu acest rezultat, lieștenii au încheiat turul de campionat pe locul 10 (16 puncte), în timp ce ”studenții” au rămas cu numai zece puncte în cont, menținându-se pe locul 14.

Partida dintre SC Oțelul și Ceahlăul Piatra Neamț s-a încheiat cu o remiză ”albă”, deși gălățenii au avut ocazii de a marca. Echipa antrenată de Alexandru Ciobanu se menține pe locul 8 în clasament.  


Prima parte a campionatului eşalonului al treilea se încheie astăzi cu un duel între două formaţii gălăţene, Sporting Lieşti - CSU „Dunărea de Jos”. Ambele sunt în zona retrogradării, astfel că partida de la Lieşti (ora 14,00) a devenit un derbi al suferindelor.

Sporting Lieşti are 13 puncte cu care este pe locul 12, posibil retrogradabil, iar CSU „Dunărea de Jos” este pe poziţia 14, cu 10 puncte, astfel că cele trei puncte puse în joc sunt extrem de importante pentru ambele combatante.

Acest aspect l-a subliniat şi Cătălin Savu, managerul general al clubului studenţesc. „Este evidentă importanţa jocului, orice punct poate cântări decisiv la finalul campionatului. Pentru a avea o iarnă ceva mai liniştită, ne trebuie victoria în acest meci. Echipa s-a pregătit bine şi sperăm să facem alegerile cele mai inspirate pentru acest joc, pe care îl dorim disputat în spiritul fair-playului”, a declarat Savu.

De partea cealaltă, Doru Balmuş, antrenorul principal al formaţiei lieştene, crede că va fi şi un duel al orgoliilor, jucătorii celor două echipe cunoscându-se foarte bine. „Vom aborda partida cu cea mai mare atenţie, pentru că fiecare punct contează mult, atât pentru noi, cât şi pentru oaspeţi. Va fi şi un meci al orgoliilor, între două echipe ai căror jucători se cunosc foarte bine. Ne aşteaptă un meci greu, avem şi ceva accidentări în lot, dar sperăm să putem alinia o formulă de echipă capabilă de un rezultat favorabil”, a spus Doru Balmuş.

La "Oţelul", derbiul echipelor de tradiţie

Cea mai bine clasată dintre formaţiile gălățene din Seria I, SC Oțelul (locul 8, cu urcare pe cinci dacă obţine anularea depunctării), va încheia jocurile din acest tur de campionat cu un derby de tradiție. Astăzi, de la ora 14.00, echipa gălăţeană va juca pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț (locul 2). Istoria celor două formaţii are şi un punct comun, ambele având în palmares rezultate de prestigiu în faţa celebrei echipe Juventus Torino. Oţelul a învins-o pe Juve cu 1-0 în 1988, în Cupa UEFA, iar Ceahlăul a remizat în 1999, scor 1-1, în Cupa Intertoto.

Alexandru Ciobanu, antrenorul principal al SC Oțelul, are mari probleme de lot pentru acest meci. ”Ambii fundași centrali sunt indisponibili, Puțanu fiind suspendat, în timp ce Ghiocel nu este apt din punct de vedere medical, el evoluând de mai mult timp cu o accidentare. Tot din cauze medicale nu vor putea evolua nici Bordieanu și Munteanu, iar Matei și Cîrjan sunt incerți înaintea acestui joc. Și la nivelul juniorilor suferim din cauza absențelor, Partenie fiind suspendat, iar Zărnescu și Neamțu sunt accidentați. Cu toate acestea, aștept de la jucătorii care vor fi pe teren să arate spirit de sacrificiu și o mare doză de curaj și combativitate. Chiar dacă situația la nivel de lot este una dificilă, am dorința și încrederea că tinerii noștri jucători se vor autodepăși pentru a reuși un joc și un rezultat pozitive”, a declarat Alexandru Ciobanu.

La meciul de la stadionul “Oţelul” intrarea spectatorilor va fi liberă.

Citit 1825 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.