HANDBAL. Așteptări prea mari de la meciul CSM Galați - Rapid
Foto: Sorin Pană | Sportul ilustrat

HANDBAL. Așteptări prea mari de la meciul CSM Galați - Rapid
”La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Astfel sună un vechi proverb românesc și care se potrivește foarte bine situației de la meciul de handbal de miercuri. Întâlnirea a contat pentru 16-imile ”Cupei României” și a opus echipei noastre, CSM Municipal, pe Rapid București.

Prima repriză a mai fost cât de cât, un handbal bun de privit, dar problemele au apărut la reluare, când rapidistele pregătite de Carmen Amariei au vrut victoria cu orice preț. În consecință, au abordat un joc încâlcit, cu faze încrâncenate, care nu le-a făcut cinste, mai ales că activează în primul eșalon. Scorul final a fost favorabil echipei Rapid, 22-20, deși, cu mai multă atenție și concentrare, victoria ar fi putut reveni și CS Municipal.

În primul mitan s-a mers cap la cap, cu multe egalități și cu alternanță la conducere, dar nu cu mai mult de două goluri. În minutul 15, tabela a arătat 5-7 și după mai multe egalități, gălățencele au trecut în avantaj: 12-10. Din păcate, la cabine s-a mers tot cu o... tabelă egală: 12-12.

Fazele mai puțin plăcute au apărut după reluare, când fetele noastre au mai pierdut din concentrare, permițându-le bucureștencelor, multe dintre ele experimentate în teren, să stăpânească mai bine disputa. Scorul s-a menținut tot foarte strâns, până la 20 egal, în minutul 56. De aici, tabela a devenit favorabilă rapidistelor. Când mai erau de joc două minute, Cristina Gheorghe a fost eliminată și totul s-a năruit. La oaspete a jucat și fosta echipieră a gălățencelor Elena Livrinikj, care a marcat 3 goluri.

Apropo de arbitraj, M. Pârvu (București) - nu era un arbitru din alt oraș - și buzoianul M. Potârniche, au dat de multe ori decizii anapoda, producând nemulțumiri în tribunele destul de bine populate.

Aruncări de la 7 metri: 5-4, minute de penalizare (eliminare): 10-12.

Prof. Alexandrina Soare a folosit următoarele jucătoare: Emilia Anghel, Roxana Caragea - Cătălina Cioaric 7 goluri, Cristina Gheorghe 2, Abigail Vălean 1, Cristina Andrița 2, Daciana Balaban, Lăcrămioara Cîlici 5, Alla Șeiko 2, Cristina Clisu și Tamara Bokarici 1.

Chiar dacă rezulatul a fost negativ, antrenoarea Alexandrina Soare s-a declarat foarte mulţumită de evoluţia jucătoarelor sale. „Le felicitit pe fete, sper că şi publicul a apreciat jocul echipei, cu dăruire. Fetele au jucat exact ce am pregătit, cu inerentele greşeli, căci doar cine nu joacă nu greşeşte. Nivelul  jocului este unul îmbucurător, cred că s-a convins toată lumea că locul nostru nu este aici, ci în Liga Naţională, unde sunt ferm convinsă că vom promova”, a declarat antrenoarea echipei gălăţene.

Sâmbătă, în primul meci din campionat din acest an (turul al doilea), CS Municipal va juca acasă, cu CSF Piatra Neamț (Sala ”Dunărea”, ora 11.30).

Citit 2243 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.